Wanderlust | Canada

Heey! Het is vandaag weer tijd voor een Wanderlust artikel. Dit keer gaat het over te gekke plekken in Canada. Ik weet eigenlijk niet waarom, maar ik vind Canada echt leuk! De plekken staan trouwens geheel op willekeurige volgorde, het enige wat ik weet is dat ik er graag heen wil, haha.
Vanmiddag om 14.00 komt trouwens de plekken waar ik heen wil in Amerika online :)Toronto

Niet alleen omdat een van mijn favoriete YouTubers (LaurDIY) hier vandaan komt wil ik er heen. Het is de grootste stad van Canada en meteen de hoofdstad van de provincie Ontario. Je moet echt Toronto gaan googelen, want het is echt leuk :D

Montreal

Nu we het toch over de grootste steden in Canada hebben, Montreal in na Toronto de grootste stad. Ik denk alleen niet dat je er in de winter wil komen (tenzij je dol op kou en sneeuw bent natuurlijk), er valt gemiddeld meer sneeuw dan in Moskou namelijk. Gelukkig wordt het in de zomer toch wel rond de 26 graden Celsius. Er zijn genoeg leuke dingen om te doen en om te zien :). Montreal staat trouwens ook bekend als cultuur stad.

Calgary

Calgary ligt op ongeveer 80 kilometer afstand van de Rocky Mountains. Het is een populaire bestemming voor wintersporters. De koudste temperatuur die er ooit gemeten is is -45 graden Celsius, euh nou nee dankje. Het is wel de stad met de meeste uren zon, dat is dan wel weer leuk :)

Ottawa
Ottawa
Ottawa is natuurlijk de hoofdstad van Canada, zoals velen van jullie waarschijnlijk wel weten, anders heb je weer wat geleerd vandaag. De universiteit van Ottawa is een van de oudste universiteiten van het land. Ik wordt trouwens echt blij van al dat groen rechts :)

Edmonton

De stad beslaat 684 vierkante kilometer, hiermee is Edmonton groter in oppervlakte dan bijvoorbeeld Chicago en Toronot. Edmonton is overigens wel een van de dunbevolkte grote steden in Noord-Amerika. Edmonton ligt ongeveer op 299 kilometer van Calgory. Oh en er kunnen zomers soms kleine tornado's zijn, heb je dat ook weer eens meegemaakt in je leven.

Mississauga

Aah kijk die gebouwen links, die zijn toch tof? Mississauga is niet een naam die je even snel opschrijft, maar ik vind hem wel leuk :). Alleen omdat de naam leuk is wil ik er al heen, haha.

Vancouver

Vancouver staat op plek 64 van de top 100 mooiste steden van de wereld van de  ANWB. Ik zou in Vancouver graag naar Grouse Mountain, Stanley Park, Robson Street (de P.C hooftstraat van Vancouver) en eigenlijk nog naar veel meer mooie en leuke plekken gaan.

Winnipeg

Winnipeg ligt vlakbij het geografische middelpunt van Noord-Amerika, aan de monding van twee rivieren: Red River en Assiniboine River. Winnigpeg is trouwens ook één van de koudste grote steden ter wereld, met een gemiddelde temperatuur onder het vriespunt van november tot maart. Door de sterke wind ligt de gevoelstemperatuur trouwens nog vijf tot tien graden lager, heerlijk. Tussen mei en september is het vaak juist warm in Winnipeg, met uitersten van meer dan 35 graden Celsius.


Dit zijn de 8 steden die ik in ieder geval in Canada ooit wil bezoeken.

Wat lijkt jouw een leuke stad om heen te gaan in Canada?
Liefs,
Floor


Reacties

  1. Ik word altijd spontaan blij van dit soort artikels, ik kan niet wachten om elke plek van de wereld te zien. In Canada zou ik zelf graag naar Mississauga willen, mijn moeder heeft daar namelijk gewoond vroeger. Volgens mij is mijn moeder aan het kijken of we er deze zomer heen kunnen :D

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik word er ook altijd intens gelukkig van :). Wat gaaf dat je moeder er vroeger gewoond heeft, ik hoop voor je dat je er deze zomer heen gaat, lijkt me echt gaaf!

      Verwijderen

Een reactie posten