Tips | Hoe val je sneller in slaap?

Heey! Ik weet niet hoe het zit met jullie, maar sinds de vakantie is geweest kan ik gewoon echt niet meer in slaap vallen. Dat krijg je van veelste laat naar bed gaan. Ik lig dan echt minimaal een uur gewoon voor me uit te kijken en de hele tijd te draaien. Waarschijnlijk is het een combinatie van een verprutst slaapritme, te veel gedachtes en gewoon een beetje stress.


Daar hebben we vast allemaal wel eens last van toch? Ik heb een paar tips voor jullie, waardoor je toch sneller in slaap valt.


1. Zorg dat het helemaal donker is in je kamer. Ik persoonlijk vind het ontzettend fijn slapen als het donker is en val op zich ook prima in slaap als er ergens een klein lampje brand, maar dan toch minder snel omdat ik me ga focussen op dat lampje.

2. Zorg er voor dat het niet te warm is in je kamer. Onder de dekens word je vanzelf warm en als je het net iets te warm hebt, kan dat er voor zorgen dat je nog uren wakker ligt, het zelfde geld trouwens met koud. Je moet zorgen dat je kamer dus voor jou de perfecte temperatuur heeft en daar kom je maar op een manier achter en dat is een kwestie van uitproberen.

3. Doe wat adem oefeningen als je in bed ligt. Zorg er voor dat je je alleen focust op je ademhaling en adem ook alleen maar door je neus. Ga lekker met je ogen dicht liggen en alleen maar letten op je ademhaling, daar wordt je namelijk lekker helemaal zen van.

4. Yoga. Before bed yoga is echt een van de lekkerste dingen ooit. Ik weet niet wat ik heb, maar ik ben de laatste tijd echt helemaal into yoga en dat terwijl ik er eigenlijk niks van bak, want ben er veelste stijf en slap voor. Maar hé dat komt vanzelf. Ik doe altijd een 8-Minute Workout:  Yoga Better for Sleep. Vijf hele makkelijke oefeningen die je gewoon in je bed kunt doen, ja je las het goed er staat die je gewoon in je bed kan doen. Zeker eens de moeite waard om te proberen. Zo kun je gewoon googelen naar 'before bed yoga' en dan vind je vanzelf heel veel oefeningen die je kunt doen.


5. Schrijf je gedachtes op. Ik weet het, het klinkt niet echt heel fijn en leuk, maar je kan gewoon alles wat je denkt opschrijven gewoon zodat het uit je hoofd is. 's Avonds als ik in mijn bed lig, denk ik namelijk na over alles, maar dan ook echt daadwerkelijk alles en als ik echt niet in slaap val, helpt dit meestal wel!

6. Lees een boek. Dat is sowieso iets wat je altijd kunt doen, voordat je gaat slapen en je hebt je mobiel en zo al weggelegd, gewoon lekker een boek lezen. Niet een boek waar je wellicht nachtmerries of rare dromen van kunt krijgen, maar gewoon een leuk goed boek. Ik word namelijk van lezen altijd een beetje slaperig en ontspannen, dat is precies wat je nodig hebt. Probeer wel alleen op tijd te stoppen, anders hebben we er toch niks aan.

7. Ga eerder in bed liggen dan je daadwerkelijk wil slapen, zo maakt het niet uit als je nog 10 minuutjes wakker ligt, want dan val je alsnog in slaap op het moment dat je eigenlijk had willen slapen.


Dit blijf ik altijd een rare gedachten vinden en ik vraag me af of het ook zo is, ik weet niet of ik het moet geloven ja of nee. En als het wel het geval is, verzoek ik iedereen vriendelijk niet over mij te dromen, want ik wil graag zelf slapen, haha.

Ik hoop dat jullie iets aan de tips hebben!

Wat doe jij altijd als je niet kan slapen?
Liefs,
Floor

Reacties

 1. Fijne tips! Ik lees inderdaad meestal wat voor ik ga slapen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, ik herken het helemaal! Mijn vaste slaaproutine, helemaal weg. Tja, altijd een kleine nadeel aan vakantie denk ik? Maar wat een leuke tips heb je gegeven! Helemaal donker maken en een boek lezen, helpt voor mij wel! De andere tips heb ik nog niet geprobeerd, maar ga ik wel eens doen! Liefs, X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel :), Ja dat is denk ik ook het enige nadeel aan vakantie, haha.

   Verwijderen
 3. Bij mij werkt lezen goed, en lekker in bad gaan zitten voor het slapen!
  x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja in bad zitten of lekker een warme douch helpt ook altijd! :)

   Verwijderen
 4. Wat een ontzettend fijne tips! Ik ga zeker die yoga oefeningen even proberen vanavond, lijkt me heerlijk! xx

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten