Motivatie | Leren

Heey! De meeste van ons hebben straks (eindelijk) kerstvakantie. Mijn school vind het leuk om twee dagen na de kerstvakantie een toetsweek te doen, dus ik ben vast niet de enige die moet leren tijdens de kerstvakantie. Maar goed, wie heeft daar nou weer zin in tijdens de vakantie? Ik in ieder geval niet. Om te zorgen dat we dan toch met z'n alle gaan leren heb ik hier een paar dingen die je wellicht wel motiveren om toch iets te gaan doen!

1. Wie wil er nou geen goed cijfer? Niks is toch heerlijker om te horen dan dat jij het hoogste cijfer van de klas hebt? 

2. Het is bewezen dat mannen op slimme vrouwen vallen, nou meid je weet wat je te doen staat, leren met die handel!3. Oke, het is misschien wel heel stom nu, maar later ben je er ontzettend blij mee dat je het toch gedaan hebt. 

4. Slechte cijfers voor een bepaald vak? Bewijs dat je het wel kan en de complimentjes stromen binnen.

5. Dan zijn meteen je ouders trots maar ook de docent van dat vak! Misschien wil je moeder je dan wel sponsoren in het ik wil graag een nieuw shirtje fonds!

6. Wie heeft gezegd dat leren alleen moet? Leren met je beste vriendin is veel leuker en zo kunnen jullie elkaar over horen. Als jullie dan een uur heel hard geleerd hebben, kunnen jullie daarna allemaal leuke dingen doen.
7. Je kan beter nu leren dat je nog het kan afwisselen met vrije tijd, dan dat je een dag van te voren begint, helemaal gestrest bent, vervolgens niet meer slaapt en je ogen amper kan openhouden op de toets, hallo onvoldoende! Lijkt me niet dat je dat graag wil.

8. Verzin leuke manieren om te leren, je hoeft echt niet de hele tijd dat saaie geschiedenis hoofdstuk door te lezen, probeer een manier te verzinnen waardoor het ook nog leuk wordt.

9. Als je nu hard je best doet, kun je een betere studie doen, waardoor je later meer betaald krijgt, dan kan je dus een tof huis kopen en gewoon genieten van het leven. 

10. Doe het gewoon! 

Wat is jullie motivatie om te leren?
Liefs,
Floor 

Reacties

 1. Veel succes! Lullig dat ze het zo kort na de vakantie plannen..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik leef met je mee. Ik heb ook tentamens na de vakantie. Dan heb ik het gevoel dat ik geen vakantie heb.ik wens je erg veel succes toe. Tnx voor je tips.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo vervelend vind ik dat! Veel succes met je tentamens xx

   Verwijderen
 3. Wat een fijne inspiratie, succes en hopelijk heb je ook een paar daagjes rust in de vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten