Tag | 25 Food Vragen

Heey! Ik heb vandaag weer een tag voor jullie! Ik zag deze op de blog van Maaike en vond het zo leuk om te lezen dat ik besloot hem ook in te vullen. Het zijn dus 25 vragen die over eten gaan en laat ik nou heel erg van eten houden, haha. Oké laten we snel beginnen :D


Wat is je favoriete ontbijt?
Heerlijk allemaal net gebakken broodjes, croissantjes en dan met een lekker bakje en fruit. Gewoon dat je lekker kunt kiezen wat je wil eten, misschien zelfs nog wel een lekker pannenkoekje er bij, yumyumyum.

Hoe drink je koffie?
Nou het antwoord op die vraag is heel erg makkelijk, niet! Doe mij maar een lekker kopje groene thee :).


Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Mozzarella, groene pesto, pijnboompitjes, tomaat en dan dat het net uit de oven komt, ja daar maak je mij heel erg gelukkig mee, haha. Heerlijk! Maar een broodje met zalm en kruidenkaas gaat ook altijd wel naar binnen, jamjam. 

Soep of salade?
Mmhh, ik vind het beide echt heel lekker. Een heerlijke zomerdag afsluiten met een heerlijke salade vind ik echt super fijn, terwijl ik op een winterse koude avond juist graag warme soep eet. Ik vind tomatensoep natuurlijk lekker, maar ook champignon soep en eigenlijk nog wel wat meer.

Wat is je favoriete kookboek?
Mhh, moeilijk. Ik kijk eigenlijk nooit in een kookboek, haha. Ik vind sowieso alles wat Jamie Oliver maakt tof, maar ook de dingen die ze maken bij 24Kitchen. Ik denk een van die twee

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Wat is dit voor duivels dilemma, ik ben dol op hartige dingen, maar ook op zoete dingen. Als ik dan uiteindelijk toch moet kiezen ga ik denk ik met pijn in mijn hart toch voor hartig, want daar zit iets meer variatie in.


Welke keuken (land) is je favoriet?
ITALIAANS! Zeker weten zonder twijfel, hahah. Ik ben echt ontzettend gek op pizza en pasta's en eet ze het liefst ook elke dag. Dan heb ik het nog niet eens gehad over de geur van een versgebakken pizza, hemel! Ik moet zegen dat de Mexicaanse en Surinaamse keuken mij ook wel goed bevallen.

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
Tja, ik eet niet zo veel bijzonders, haha. Maar ik zou dan toch gaan voor aardbeien met te veel slagroom, jaa goed plan!

Wie is je grootste inspiratiebron?
Ik denk toch wel 24Kitchen of Jamie Oliver. Altijd als er niks leuks op tv is ga ik maar gewoon naar 24Kitchen kijken en vooral Rudolphs Bakery vind ik echt tof! Wat hij allemaal kan maken is echt bizar en dan probeer je het thuis en dan ziet het er nooit zo tof uit als hij het maakt haha, maar dat is gewoon een kwestie van oefenen.

Thuis koken of uiteten gaan?
Ik vind het zelf super leuk om te koken en doe het daarom ook best wel vaak. Het is niet allemaal heel spectaculair, maar dat hoeft ook niet zolang het maar lekker is toch! Nou moet ik eerlijk toegeven dat ik eten in een restaurant geen straf vind. Gewoon lekker dat je eten gebracht wordt en het enige wat je hoeft te doen is het op te eten, haha. Op een of andere manier is het toch altijd net iets lekkerder!

High end of Low profile?
Nou doe maar lekker low profile. Ik houd er niet van om bizar veel te betalen voor maar een klein beetje, ondanks het er dan wel super mooi uit ziet en waarschijnlijk ook lekker is. Toch kan ik ook genieten van de kleinere restaurantjes, waar het allemaal niet duur is of gewoon van een lekker patatje bij de snackbar. 

Wat is je favoriete restaurant?
Euh, dat vind ik heel moeilijk. Er zijn genoeg plekken waar ik het leuk vind om er gezellig te gaan eten. Ik zou zo 1,2,3 echt geen favoriet kunnen kiezen... :$

Boodschappen doe ik bij?
Nou ik doe zelf geen boodschappen, dat doet mijn mams lekker. Maar als ik zelf even iets haal is het bij de Plus, daar fiets ik namelijk langs als ik vanuit school naar huis fiets.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb?
Biefstuk, ja dat vind ik echt ontzettend lekker. Maar of dat echt het lekkerste is wat ik ooit gegeten heb, weet ik niet zo goed. 

Koffie met George (Cloony) of Heston (Blumenthal)
Nou doe dan maar koffie met George Cloony, maar dan zonder de koffie. Hahah, geef mij maar een kopje thee, icea tea of water, vind ik prima genoeg.

Wat mag er niet ontbreken in jouw keuken?
Een oven, hoe kan ik anders mijn lekkere cakejes en taarten bakken, haha. Maar een mixer is ook wel handig voor sommige taarten en cakejes, anders moet je zo lang kloppen met een garde en sterft je arm op een gegeven moment af, dat moeten we natuurlijk niet hebben.Mijn favoriete snack?
Aardbeien, maar die moet ik echt niet te veel eten, want ben er behoorlijk allergisch voor. Niet dat mij dat wat uit maakt, want ze zijn te lekker daarvoor. Dom, maar goed. hahaha.

Wat zit er op jouw pizza?
Champignon! Doe mij maar een heerlijke pizza Funghi, jamjamjam. Eigenlijk eet ik deze zo goed als altijd en dan voor de verandering bbq chicken. Maar heb toch liever Funghi.

Wat lust je echt niet?
Chocolade!!!! Ik word ook geen gelukkig mens van kaas (gesmolten vind ik wel lekker, maar zo nee dank je feestelijk), rijst (als het niet hoeft liever niet), mosselen, oesters en al die andere schelpdieren, doperwten, erwtensoep, Sushi. Naja volgens mij is het wel duidelijk zo, haha. Maar ik wil echt absoluut geen chocola! Gatver!

Wat is je favoriete foodblog?
Telt FOODGLOSS van Frances ook? Dat is namelijk het enige wat ik volg wat om eten gaat. Ik vind haar echt een super toffe meid en ze maakt hele handige leuke filmpjes met de meest lekkere dingen, krijg altijd meteen zin om de dingen na te gaan maken!

Het gekste dat ik ooit gegeten heb?
Ik kan nu even niks bedenken, ik eet namelijk geen hele rare dingen. Hahaha.

Wat staat er op je food bucketlist?
Roti gemaakt door iemand uit Suriname, ja dat lijkt me een feestje voor in je mond, haha. Eigenlijk wil ik uit allemaal verschillende keukens dingen proeven, maar een specifiek gerecht zou ik even niet weten.

Ik kan niet leven zonder
Pizza! 

Zo, dat waren nog eens veel vragen over eten, haha. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen en natuurlijk mogen jullie hem ook allemaal doen op je blog!

Liefs,
Floor


Reacties

Een reactie posten