Boeken | If I Stay

Heey! Zoals jullie misschien wel weten heb ik het boek "If I Stay" gekocht een tijd geleden en die ben ik dan nu ook aan het lezen. If I Stay is ook verfilmd, zoals sommige van jullie misschien wel weten. Als jullie willen weten wat ik van de film vond, kun je hier klikken. Hij is trouwens in het Engels geschreven, maar er is ook een Nederlandse versie van als je dat makkelijker vindt om te lezen, die heet; "Als ik blijf"


Laten we dan maar snel beginnen met het boek!

De auteur van het boek is Gayle Forman, geboren op 5 juni 1970 (hij is nu 44 jaar oud). Het is gepubliceerd in 2009, dus alweer een tijdje geleden. In 2010 kwam het vervolg van dit boek uit, namelijk Where She Went. Die wil ik ook nog heel graag lezen. Andere boeken die hij heeft geschreven zijn: "Just One Day (2013)", "Just One Year (2013)", "Just One Night (2014) en als laatst "I Was Here". Ik wil eigenlijk al deze boeken ook nog lezen, want ik vind de manier hoe hij schrijft echt heel erg fijn. Het leest lekker weg.


Het leven van de 16-jarige Mia draait om muziek. Ze heeft met haar cello een uitstekende auditie gedaan voor het conservatorium Julliard in New York. Haar vriend Adam speelt in een rockband, wat echt het tegenovergestelde van Mia is. Wanneer Mia, haar ouders en jongere broertje Teddy een dag vrij hebben vanwege de hevige sneeuwval, besluiten ze om een eindje te gaan rijden. Mia had eigenlijk geen zin, maar omdat haar favoriete muziek aan mocht in de auto ging ze toch maar mee. Maar onderweg, met Beethovens collesonate nr.3 op de radio, worden ze door een vrachtwagen van de weg gereden. Alles lijkt goed te zijn. Ze staat aan de kant van de weg en ze hoort Beethoven nog steeds op de achtergrond. Maar dan blijft het al gouw dat het heelmala niet goed gaat. Ze ziet haar ouders, die er heel slecht aan toe zijn en raakt in paniek. Ze zoekt haar Teddy, maar die kan ze niet vinden. Dan ziet ze zichzelf liggen. Wat onmogelijk is, ze staat toch gewoon aan de kant van de weg? In de vierentwintig uur die volgen op het afschuwelijke auto-ongeluk wordt Mia haar lichaam naar het ziekenhuis gebracht in Portland, met de helikopter. Ze probeert er achter te komen in wat voor wereld is. Is ze een geest? Kan ze door muren lopen? Later zit haar hele familie in het ziekenhuis, iedereen heeft het over haar. Ze komt er achter dat zij de enige van het gezin is die nog een kans heeft op overleven. Wil ze dan nog wel leven of wil ze dood? Mia staat voor de moeilijke keuze van haar leven.

Het liefst zou ik nog veel meer vertellen, eigenlijk het hele verhaal, maar dat is natuurlijk niet leuk voor de mensen die het nog niet gelezen hebben of kennen :).

Je kunt dit boek onder andere kopen bij bol.com, die bijna alles heeft, haha.

Zou jij dit boek willen lezen?
Liefs,
FloorReacties

 1. Jaa, dat boek is leuk. Ik heb hem toevallig gelezen in de zomer en toen nog de film gekeken. Heel leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ken deze niet, maar ik zou m graag willen lezen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt als een erg leuk boek! Bedankt voor de tip :) X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik ben niet zo van de boeken maar wel een leuk artikel
  http://forgirlsisfashionimportant.weebly.com/

  Liefs Demi

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten