Recept | Appelflapjes

Heey! Ik krijg van dit regenachtige weer altijd zin om dingetjes te bakken. Ik had niet veel in huis en ik ging echt niet door de regen fietsen, haha. Ik wist dat we nog 5 plakjes bladerdeeg in de vriezer hadden en we hadden nog één appel. Nou toen wist ik al wat ik ging maken, appelflapjes!
Wat heb je nodig voor 5 appelflapjes?
- 1 appel
- 5 plakjes bladerdeeg
- kaneel
- suiker, ik heb expres zo'n suikerstaafje gebruikt is lekker makkelijk (5 gram)
- oven

Je vraagt je nu vast af waarom de appel niet op de foto staat. Ik was al heel enthousiast begonnen met het het schillen van de appel en het in kleine stukjes snijden en toen bedacht ik mij pas, dat dit misschien wel leuk is voor een artikel! 

Het eerst wat ik gedaan heb is de oven voorverwarmen op 200 graden en dan op de hete lucht stand. 

Ik heb de plakjes bladerdeeg op de bakplaat/rooster gelegd. Vervolgens had ik de appel geschild en hem in kleine stukjes gesneden. Toen had ik er beetje kaneel en suiker overheen gedaan en daarna de appelstukjes over de 5 plakjes bladerdeeg verdeeld. 


Vervolgens heb ik een plakje bladerdeeg van de bakplaat gehaald en op het snijplakje gelegd die ik ook gebruikt had voor de appeltjes, zoals je misschien wel kunt zien aan het kaneel. Zorg trouwens dat er niet te veel appeltjes inzitten, want dan gaat het bladerdeeg scheuren. Vouw de punt links boven naar de punt rechts onder, zo krijg je een leuk driehoekje. Dan zorgen dat je het goed aan drukt met je vingers want je wil niet dat het bladerdeeg open kan gaan in de oven.


Wat misschien nog wel beter is, is om het met een vork aan te drukken. Je krijgt er dan meteen een leuk patroontje in!


En dan zien al je stukjes bladerdeeg er ongeveer zo uit. Je moet zelf even kijken hoe ze het beste op jouw bakplaat passen, bij mij werkte dit heel goed.Dan pak je een eitje en doe je die in een bakje, vervolgens klop je hem met een vork tot dat het een mooi licht geel mengseltje is, zoals je hier boven ziet.


Dan pak je zo'n mooie keukenkwast en als je die niet hebt doe je het gewoon met een lepel, dip hem een beetje in het geklutste eitje en smeer alle bladerdeeg plakjes er mee in.Voor de gezelligheid zou je er nog wat suiker en kaneel over kunnen strooien, dat smaakt straks extra lekker!


Dan is het tijd om ze in de oven te doen. Ik heb ze voor ongeveer 10 minuutjes in de oven gedaan, maar je moet het gewoon even in de gate houden. Zodra ze goudbruin zijn, kan je ze er uithalen. 


En dan zijn je appelflapjes klaar om opgegeten te worden!

Eetsmakelijk!
Liefs,
Floor
Reacties

 1. Hmm nu heb ik zin in appelflappen! Ziet er heerlijk uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw ze zien er echt heerlijk uit! Ik ga ze morgen eens maken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er goed uit! Krijg er zin van om zelf ook te gaan bakken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey! Appelflappen blijven echt een klasieker! Leuke blog heb je meid :) liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit maak ik ook regelmatig, ik zorg er voor dat ik altijd bladerdeeg in de diepvries heb.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is echt handig, het is zo makkelijk om te maken en zo lekker! Leuk als je opeens spontaan visite krijgt :)

   Verwijderen

Een reactie posten