Let's Talk About Films | If I Stay

Heey! Het leek mij leuk om weer eens een "Let's Talk About Films" te doen, aangezien de laatste toch al een tijdje geleden is. Ik ben afgelopen zaterdag, zoals sommige van jullie misschien wel weten, naar de film "If I Stay" geweest samen met Sophie. Ik wilde de film echt al heel lang zien dus vond het wel tijd dat we er heen gingen en Sophie wilde natuurlijk wel met mij mee :). De film is gebaseerd op het gelijknamige boek, geschreven door Gayle Forman. Ik moet eerlijk toegeven dat ik het boek ook wil lezen, dus die heb ik gister besteld, zowel If I Stay als deel twee, Where she went. Alleen de levertijd is 5-10 werkdagen, wel een beetje jammer, maar dat maakt niet uitBenieuwd naar wat ik van de film vind? Lees dan snel verder :D

In december 2010 werd door de filmmaatschappij aangekondigd dat If I Stay verfilmd zou worden. De opnames vonden plaats in 2013 in onder ander Vancouver en Coquitlam in Canada. In april 2014 werd de eerste officiële trailer uitgebracht. De wereldpremière van de film was op 18 augustus 2014 in New York City, werd in heel de VS uitgebracht op 22 september.


De hoofdrol wordt gespeeld door 17 jarige Chloë Grace Mortez en ze is geboren in Atalanta.
Ze is al actief sinds 2005 en heeft daardoor ook al in meerder films gespeeld. Ik vind het echt een leuke meid!

De 17-jarige Mia Hall is een cellist talent en wil heel graag toegelaten worden op Juilliard. Eigenlijk past ze helemaal niet in haar gezin, aangezien haar vader vroeger in een rockband zat en zowel haar ouders als jongere broertje Teddy daar helemaal fan van zijn. Ook lijkt ze totaal niet op haar ouders. Mia luistert namelijk heel graag naar klassieke muziek, zoals naar Beethoven. Ook heeft ze met een jongen genaamd Adam die wederom in een band zit. Op een gegeven moment had iedereen thuis vrij en besloten ze om ergens heen te gaan. Onderweg komen ze in een tragisch auto-ongeluk en gebeurt er allemaal ellende. Als ze zelf in coma raakt, maakt ze wel alles bewust mee. Als ze in het ziekenhuis ligt ziet ze hoe moeilijk iedereen het er mee heeft. Ze komt voor de moeilijkste keus van haar leven, ontwaken uit haar coma en weer een leven hebben of dood gaan.

De film bestaat ontzettend veel uit flashbacks, waaronder hoe het ging tussen Adam en Mia.


Het liefst zou ik natuurlijk elk detail van de film vertellen, maar het moet wel leuk blijven om naar de film te kijken. Als de film je leuk lijkt moet je vooral even de trailer kijken:


Ik vond de film ongelofelijk mooi, het is wel een film waar je geheid bij gaat huilen. Sommige stukjes zijn zo zielig en hartbrekend. Super goed geacteerd dus. Ik wilde echt niet dat de film afgelopen was, ik moest en zal weten wat er zou gebeuren en had dan ook mijn focus er helemaal bij. Dat gebeurt overigens niet zo vaak, hahah. Deze film is zeker een aanrader, wel is de film 12+ en heel zielig, dus je moet wel een beetje van een romantisch huilverhaal houden, haha. Als je liever films hebt waar je om moet lachen, zou ik er niet heen gaan. 

Natuurlijk zijn er ook nog een paar mooie quotes:
Lijkt jou dit een leuke film?
Liefs,
Floor

Reacties

 1. Leuk om jouw mening te lezen. Ik ben echt super benieuwd naar deze film, hopelijk ga ik hem dit weekend dan eindelijk zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb hem ook gezien, maar vond de film niet zo heel bijzonder eigenlijk. Maar je hebt er wel een mooi verhaal van gemaakt. Leuk zo met die achtergrondinformatie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach iedereen mag vinden wat ie wil he :). Dankjewel trouwens, hahaha x

   Verwijderen
 3. Jaah! Ik had hem meteen gezien op de eerste dat toen hij draaide. Ik vond de film best wel leuk en ook zielig!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten