25 herkenbare situaties en gedachtes tijdens het leren

De wereld is natuurlijk een groot feest, school, toetsen, jeah! Nou weet ik niet hoe de wereld geweest was zonder school, allemaal domme mensen enzo, maar goed. Ik moet zeggen dat ik het geen regelrechte ramp vind, maar.... Er is een grote maar in dit verhaal, zodra het woord toets(week) in de mond van een leraar valt heb ik het meteen gehad. Ik heb toch wel zo'n gruwelijke hekel aan het leren van toetsen. Vandaar heb ik vandaag 25 herkenbare situaties tijdens het leren.
1. Heb je je zelf voorgenomen om goed om half 4 te beginnen, voor je het weet is het al 6 uur en ben je nog geen letter verder.
2. Je krijgt opeens zin om van alles te doen, waar je normaal geen zin in hebt. Je gaat met alle plezier opeens de vaatwasser uitpakken en je kamer opruimen. 
3. Kleine eet en drink pauze is goed, maar voor je het weet zit je op de bak met een bak popcorn Frozen te kijken.
4. Alles is op dit moment interessanter
5. Na twee regels gelezen te hebben al niet meer weten wat er stond.

6. Elke dag zeg je: "Ik ga morgen echt beginnen".
7. Je weet dat het slim is om je telefoon uit te zetten of weg te leggen, maar voor je het weet heeft iemand je opeens nodig en heb je je telefoon niet bij de hand. Dat kan natuurlijk niet gebeuren.
8. Je enige geliefde pen die je in de buurt hebt, begeeft het opeens. Ik ga écht geen nieuwe pen zoeken, dit is een voorteken. 
9. Wie plant er ook elke dag een toets, dit is toch niet goed voor een mens. 
10. Je hebt je samenvatting belabberd geschreven, scheurt de pagina er uit en begint opnieuw. Hoezo perfectionistisch?

11. Je denkt dat het handig is om filmpjes op YouTube te kijken over het onderwerp, want met filmpjes is immers alles leuker. Maar voor je het weet heb je al 100 keer doorgeklikt en zicht je naar grappige momenten van One Direction te kijken, gewoon omdat het kan.
12. Opeens zie je dat je nagellak er niet helemaal op zit, je bent meteen je concentratie kwijt en gaat je nagels lakken.
13. Je vraagt je af waarom je dit zou moeten kunnen, wanneer in je leven ga je nou weer hoeken bewijzen. Leer mij wat nuttigs, strijken ofzo.
14. Je hebt een nieuwe motivatie gevonden, na elke stomme paragraaf die je geleerd of samengevat hebt, ga je een aflevering van Teen Mom kijken. Dan ben je toch weer iets gemotiveerder voor de volgende paragraaf.
15. Je moet echt even een muziekje aan zetten, het is te stil. Toevallig zijn al je lievelingsliedjes op de radio en spring je vrolijk zingend door je kamer.

16. Yes, je hebt vandaag overleefd. Opeens zie je in de groepsapp allemaal mensen praten over dingen die waar je nog nooit iets over gehoord hebt, fijn.
17. Je hebt nog nooit zo vaak op je Twitter, Facebook en Instagram gekeken.
18. Je bent ondertussen te druk bezig met het sturen van snaps hoe zwaar je het wel niet hebt.
19. Ik stop er mee, ik ga wel werken bij de Albert Heijn.
20. Waarom deed ik ook alweer dit niveau, het kan toch ook prima eentje lager. Scheelt mij weer hard nadenken.

21. Kan iemand mij alsjeblieft uitleggen hoe ik wortelvergelijkingen oplos? Wortels zijn toch om te eten, niet om te vergelijken.
22. Je gaat toch maar je vriendinnen appen en bent zomaar twee uur verder, terwijl je alleen gepraat hebt over die ene leuke jongen die je zag lopen.
23. MAAAAMM, hij maakt te veel lawaaai, schreeuw je weer eens naar je moeder over je broertje die weer lekker zit te gamen. Nou moet je eigenlijk niet zo veel zeggen, want jou muziek staat ook lekker hard. 
24. Je gaat op Tumblr opzoek naar toepasselijke quotes die je gevoel op dit moment beschrijven en die naar iedereen sturen
25. Jeah mijn planning is af, jammer genoeg heb je je er nog nooit aangehouden. 
Ik ga dan toch maar even beginnen, anders komt het nooit goed.

Liefs,
Floor

Reacties

 1. Haha ja ik heb er echt last van op dit moment.. Super herkenbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel herkenbaar inderdaad haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahahah oh erg herkenbaar.. Voor mij dan niet op het gebied van leren maar gewoon om überhaupt iets te ondernemen..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Opeens zie je dat je nagellak er niet helemaal op zit, je bent meteen je concentratie kwijt en gaat je nagels lakken. Ik wou dat ik genoeg concentratie had om überhaupt mijn nagels te lakken joh!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, ja dat zou natuurlijk ook nog kunnen. Ik doe het meestal tijdens het kijken van YouTube video's of tijdens het leren haha

   Verwijderen

Een reactie posten