Back To School | Huiswerk

Vandaag heb ik even geen Let's Talk About Films voor jullie, het leek me leuk om dat nu af en toe weer even te doen in plaats van vast elke week, als jullie het toch gewoon vast elke week willen, laat het dan vooral weten! Dan gaan we dat natuurlijk gewoon regelen

Hoe ellendig het woord ook klinkt, ook huiswerk hoort bij het schoolleven. De leraren bij mij zijn inmiddels alweer lekker opgang (dit was mijn 3e week school) met huiswerk opgeven. Nou maak ik het meestal wel, maar stel ik het steeds uit tot het laatste moment: "Oh ik kan nog wel even op hm.com kijken bij de sale", "Yeah er is een nieuwe aflevering van Days of Our Lives, die ga ik kijken", "Ik ga écht over 10 minuten leren, 1,5 uur later, nog steeds niet begonnen". Volgens mij hebben we allemaal wel van dat soort probleempjes, het steeds maar blijven uitstellen. Je hebt net 5/6/7/8/9 uur school er op zitten en dan moet je thuis ook nog huiswerk maken, als je nog niet schoolgek was, word je dat vanzelf. Maar gelukkig heb ik wel een paar maniertjes voor jullie, een paar tips en trucs om het leuker te maken!

Maak een to do-lijstje.
Nu heb je weer een leuk excuus om bij de HEMA weer een te schattig notitieboekje te kopen, natuurlijk kun je het op elk papiertje schrijven wat je maar wil of eventueel je eigen notitieboekje pimpen. Dus je hebt je hele leuke nieuwe notitieboekje, tijd om er wat mee te gaan doen. Je kan voor je zelf een strakke planning maken, of je bekijkt per 2 à 3 dagen wat je moet gaan doen, dat vind ik persoonlijk het fijnst. En dan is het een kwestie van de dag van je to do-lijstje bovenaan zetten en dan opsommen maar. Gewoon netjes onder elkaar neerzetten wat je allemaal moet doen. En als je het gedaan hebt, kun je het leuk markeren met een neon markeerstift. Zo hoef je ook niet bang te zijn dat je wat vergeet.

Doe het samen met je vriendin
Wat is er nou gezelliger dan om samen met je vriendin te zijn? Precies jullie kunnen nu nog vaker samen zijn want jullie gaan samen huiswerk maken. Die honderden wiskunde en geschiedenis opgaven worden toch veel leuker als je het samen met je vriendin maakt, zo gaat het ook nog eens sneller! Win win situatie.

Begin meteen
Als je uit school komt, is het natuurlijk altijd lekker om even te chillen. Gewoon lekker wat drinken en een stukje fruit (snoep mag natuurlijk ook). Daarna zou ik toch echt wel meteen aan het werk gaan en niet eerst nog naar de televisie gaan kijken en toch nog even naar die leuke YouTube filmpjes gaan kijken. Hoe eerder je begint, hoe eerder je er klaar mee bent. Zo kun je in de avond lekker naar je favoriete tvserie gaan kijken, zonder dat de stress losbreekt omdat je ook nog die 9 opgaven van Engels moet maken en eigenlijk toch ook wel de woordjes van Spaans moet leren. 

Neem een pauze
Er is niks mis mee om af en toe even een pauze te houden. Lekker even je glas bijvullen en misschien nog wel even een lekker koekje pakken. Maak het niet te lang, hou het op een pauze van 5 à 10 minuten. Frisse lucht halen is natuurlijk ook altijd lekker, ga dus even snel naar buiten en je fiets alvast binnen zetten, hoef je dat ook niet meer om elf uur 's avonds te doen. 


Oh deze frustratie hebben meerdere van jullie vast ook wel. Je hebt voor een vak sinds eeuwen je huiswerk weer eens gemaakt, de leraar controleert altijd je huiswerk, maar op het moment dat jij de hele dag verprutst hebt om te zorgen dan je bij bent en de huiswerk opgaves gemaakt hebt, controleert de leraar het niet. Maar geloof me, je wil echt niet de leerling zien die de leraar herinnert aan jullie huiswerk! Deze mooie frustratie kan natuurlijk ook andersom. Je maakt altijd braaf je huiswerk, leraar controleert het nooit, je vergeet een keer twee opdrachten en ja hoor, de leraar gaat het natuurlijk controleren. Jaa.. het huiswerkleven is geen feest. 


Hier nog een paar toepasselijke huiswerkquotes, die naar mijn mening helemaal kloppen.

Natuurlijk zijn er nog veel meer andere dingen te bedenken die je kunt doen. Je moet gewoon kijken wat het beste werkt voor jou en dan komt het helemaal goed!

Maak jij altijd meteen je huiswerk?
Liefs,
Floor

Reacties