Tips | Pluizig Haar

Heey! Ik heb van mezelf best wel pluizig haar en het is niet perse droog, maar het pluist gewoon zo lekker. Ook denkt mijn haar dat het leuk is om random plukken te laten krullen.... Oh mijn haar is zo'n feest. Ik ben vast niet de enige die hier last van heeft daarom wilde ik graag mijn tips, die bij mij wel goed werken, delen met jullie. Het is toch fijn als we onze tips met elkaar delen zodat we straks een lijstje hebben met dingen die werken voor jouw eigen haar. Dit zijn in ieder geval de dingen die bij mijn haar werken. Ik heb hier acht tips voor jullie!
1. Gebruik een speciale shampoo en conditioner. 
Zoals wellicht wel gelezen hebt in het artikel van dinsdag gebruik ik de Dove Nourishing Oil Care shampoo en conditioner. Deze shampoo is er speciaal gemaakt voor pluizig en droog haar. Het bevat oliën die je haar verzorgen zonder te verzwaren, wat natuurlijk fijn is. 


2. Gebruik je shampoo en conditioner op een goede manier.
Je moet je shampoo en conditioner ook op de juiste manier gebruiken. Zorg dat je je de shampoo echt alleen gebruikt voor het haar dat over je hoofd heen valt en niet in de puntjes. De puntjes zijn al droger van zich zelf en daar moet je dan geen shampoo in doen. Ook zorg ik altijd dat ik het niet vrolijk in een knotje op mijn hoofd draai, maar gewoon rustig in masseer naar beneden en het dan uit spoel. Conditioner wil je niet op je hoofdhuid hebben, dan krijg je extra vet haar en je moet je haar zo min mogelijk wassen, probeer het om de 3 à 4 dagen te doen. De conditioner gebruik je vanaf de helft van je haar naar de punten toe. Conditioners zijn vaak extra gevoed en dat kan je haar wel gebruiken. 3. Gebruik een haarmasker
Er zijn speciale haarmaskers tegenwoordig voor pluizig haar. Ik ben helemaal dol op een haarmasker van Kruidvat eigen merk, dat is natuurlijk super fijn want dat is lekker goedkoop. Ik gebruik altijd het Kruidvat Fruity Botanicals Anti Frizz Haarmasker. Als je benieuwd bent naar wat ik nog meer van het masker vind kun je hier de review lezen.
Je gebruikt het masker ongeveer op de zelfde manier als de conditioner, alleen nu vanaf 3 kwart en dan het rustig naar beneden in masseren.

4. Ga niet als een malle je haar afdrogen
Je hebt het vast wel eens gedaan, gewoon je hoofd naar voren en lekker met je handdoek snel door je haar bewegen zodat het droog wordt. Dit moet je niet doen, want dan maak je het juist alleen maar pluiziger. Je moet het gewoon deppend droog maken en verder gewoon door de lucht laten drogen. Natuurlijk kun je wel even een handdoek in je haar wikkelen, maar niet te lang.
5. Gebruik een speciale haarolie
Er zijn heel veel merken die nu speciale haaroliën uit brengen, die zorgen er ook voor dat je haar minder gaat pluizen. Je hebt ze van hele dure merken, maar ook gewoon van Kruidvat eigen merk. Ik gebruik zelf altijd de olie die bij de Dove Nourishing Oil Care collectie hoort. Ik doe altijd twee pompjes in mijn handen en verdeel het over mijn haar, zorg er wel voor dat het niet in contact komt met je hoofdhuid, anders krijg je sneller vet haar en moet je het weer wassen. Meestal ruiken ze ook nog eens heel lekker dus is het een win win scenario.

6. Gebruik eventueel een krul- of stijltang
Eigenlijk moet je hitte vermijden als je droog haar hebt, maar aangezien mijn haar volgens de kapper niet droog is en alleen pluizig kan ik het wel gebruiken. Je moet wel altijd een heat protection gebruiken. Door dat je het gaat krullen of stijlen zorg je dat de haartjes die zo leuk uitsteken, bij de rest van je haar komt waardoor het er niet meer gek uitziet.


7. Maak een rommelig kapsel
Wat natuurlijk ook altijd nog kan is een rommelig kapsel maken, ik vind dat persoonlijk altijd erg leuk. Denk dan maar aan een leuke vlecht, knot of vissengraat en dan lekker rommelig. Je pluizige haar komt dan juist van pas. 

8. Slaap 's nachts met een vlecht.
Als je 's nachts je haar in een vlecht doet, schuurt het niet zo veel over je kussen waardoor het ook minder gaat pluizen en beschadigd raakt, als je het met nat haar doet wordt je zelfs wakker met mooie golven! Dat is natuurlijk ook altijd leuk!

Ik hoop dat jullie iets aan mijn tips gehad hebben. Vergeet vooral jouw tips niet achter te laten bij de reacties zodat we ook jouw tips kunnen lezen en misschien zit daar wel de gouden tip voor iemand anders tussen, is toch leuk als we elkaar zo kunnen helpen?

Heb jij wel eens last gehad van pluizig haar?
Liefs,
Floor


Reacties