Let's Talk About Films | Mamma Mia!

Heey! Het is weer tijd voor een Let's Talk About Films. De film die ik voor vandaag gekozen heb is Mamma Mia. Dit is echt een film die ik al heeel vaak heb gezien en nog steeds leuk vind! Laten we eens beginnen met een beetje achtergrond informatie over de film Mamma Mia. Het is een Brits-Amerikaanse Muziekfilm uit 2008. De film is gebaseerd op de liedjes van ABBA. De titel Mamma Mia is ook een verwijzing naar een van hun liedjes die in 1975 uit kwam.


De hoofdrollen worden gespeeld door: Meryl Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan, 
Colin Firth, Stellan Skarsgård, Christine Baranski en Julie Walters.


Meryl Louise Streep is geboren op 22 juni 1949 en is actief sinds 1977. Je zou haar kunnen kennen van The Devil Wears Prada, waar ze Miranda Priestly speelt. Ze heeft natuurlijk in nog veel meer films gespeeld!

Amanda Seyfried is geboren op 3 december 1985. Je kunt haar kennen van de film Dear John, waar ze Savannah speelt. Je kun haar ook kennen van Mean Girls, waar ze Karen Smith speelt, van Letter's to Juliet waar ze Sophie speelt, van Les Misérables waar ze Cosette speelt. Ze heeft in nog veel meer films gespeeld! Ik vind haar echt een hele leuke meid om naar te kijken en ik vind dat ze al haar rollen ook zo goed speelt! Het is ook als ik een film met haar er in zie dat ik Amanda meteen herken. 

Amanda en Meryl zijn toch wel de hoofdhoofdpersonen, als je begrijpt wat ik bedoel.Het verhaal gaat over dat Donna Sheridan (Meryl Streep) geniet als vrijgezelle Amerikaanse moeder in haar eentje een hotel op een Grieks eilandje. Haar twintigjarige dochter Sophie (Amanda Seyfried) staat op het punt te gaan trouwen met haar verloofde Sky (Dominic Cooper). Zij wil voor ze in het huwelijksbootje stapt dolgraag weten wie nu eigenlijk haar vader is, waarover haar moeder nooit iets heeft losgelaten.

Wanneer Sophie in het dagboek van haar moeder leest, ontdekt ze dat ze drie mogelijke vaders heeft. Met alle drie deze totaal verschillende mannen is die namelijk naar bed geweest in de periode dat Sophie verwekt moet zijn. Ze is ervan overtuigd dat ze haar vader zal herkennen zodra ze hem ziet en heeft daarom in naam van haar moeder alle drie de mannen uitgenodigd voor de bruiloft. Enkele dagen voor de trouwerij komt het drietal samen op een boot aan. Het zijn de Amerikaanse architect Sam Carmichael (Pierce Brosnan), de Britse bankier Harry Bright (Colin Firth) en de Zweedse romanschrijver Bill Anderson (Stellan Skarsgård).


 

Ik vind deze film echt ontzettend leuk en is zeker een van mijn favoriete films! Ik heb hem 5x in de bioscoop gezien, wel met allemaal verschillende mensen hoor, hahah, dus dat zegt al hoe leuk ik hem vind. Ik word sowieso echt gewoon blij van de liedjes en eigenlijk van de hele film. Ik kan ook alle liedjes meezingen. Dit is echt een film als je gewoon lekker een filmpje wil kijken, niet met een zwaar verhaal en allemaal heftige dingen, maar gewoon een film waar je blij van wordt. Ik heb eigenlijk altijd wel zin om deze film te kijken, gewoon omdat ik er zo blij van wordt. Ik vind het dus echt een hele leuke film en zeker een aanrader! Is ook leuk om met je vriendinnen te kijken, maar ook leuk om het met je moeder te kijken. Het is een familie film, maar ik denk dat het vrouwelijk deel van de familie het leuker vind dan het mannelijk deel. 

Heb jij de film Mamma Mia! wel eens gezien?
Loves,
Floor

Reacties