Boeken | 14.000 things to be happy about

Heey! Het leek me leuk om weer eens een artikel over een boek te maken. Zoals je in de shoplog van 9 juli kon zien had ik twee boeken gekocht. Dit artikel gaat over het boek "14.000 things to be happy about". Ik wilde op bol.com dus "The Fault in Our Stars" bestellen en toen keek ik nog even tussen de andere boeken en toen zag ik dus dit boek. 


Het is een klein maar ontzettend dik boekje, het heeft namelijk 611 bladzijdes. Het is geschreven door Barbara Ann Kipfer en de tekeningen zijn gemaakt door Pierre Le-Tan. Op de derde pagina van het boek staat een klein verhaaltje:
This book represents 40 years of recording al the little things that make me happy. Beginning in the sixht grade with a tiny spiral notebook, I graduated to larger notebooks and finally to computers that todays contains more than 95.000 entries' worth of word-pictures. Words, and the images they create, can be a great source of pleasure and inspiration. Sometimes, on a gray day, I flip trought this collection to cheer myself up or remind myself to be greatful; often I use it to get ideas about what to cook for dinner or something fun to do on the weekend. As you read through these pages, give yourself time to conjure up your own images - to reminisce, wish and dream. I hope you will find, as I did, the happiness comes from noticing and enjoying the little things in life.

Persoonlijk vind ik dit echt een mooi en ook wel inspirerend verhaaltje. Zoals je kon lezen is het boekje wel in het Engels, maar dat moet wel lukken want het zijn niet hele verhalen. En anders heb je nog het wondermiddel, een woordenboek. Ik denk ook dat het belangrijk is dat we meer van de kleine dingetjes in het leven moeten genieten en niet alleen maar van de grotere. Er zijn genoeg kleine dingen, die je waarschijnlijk dagelijks doet, waar je blij van wordt. Het leek mij leuk om eer artikel te maken met mijn lijstje van dingen waar ik blij van word. Ik vind het namelijk ook ontzettend leuk om van andere te lezen waar ze blij van worden en misschien besef ik me op dat moment dat ik daar ook blij van word.Het boekje is niet meer dan een hele lange lijst met dingen waar zij blij van wordt, natuurlijk staan er ook dingen in waar ik persoonlijk helemaal niet blij van word, maar dat maakt de wereld juist zo leuk. Als iedereen het zelfde leuk vond, was er toch ook niks meer aan?


Dit is de achterkant van het boekje dat in het rood een hele korte samenvatting geeft van wat er in het boekje staat. Ik vind dit boekje echt een super leuk cadeau voor iemand. Zeker omdat het zo veel inspiratie en motivatie mee geeft en dat kan je altijd wel gebruiken. Het is echt een lekker boekje om af en toe eens te pakken, door te bladeren en dan weer even weg te leggen. Dat komt omdat er geen volgorde in zit van hoe je het leest en je wilt ook niet per se weten hoe het afloopt, want er zit namelijk geen verhaallijn in. 

Ik heb dit boek op bol.com gekocht en het koste €9,99. 
Natuurlijk kun je het ook in andere winkels of op andere websites kopen, wellicht zelfs wel nog goedkoper.

Lijkt jouw dit een leuk boek om door heen te bladeren?
Loves,
Floor
Reacties

 1. Dit lijkt me zeker een leuk boek om door heen te bladeren en zeker ook om cadeau te doen. Mijn vriendin is binnenkort jarig dus ik weet meteen wat ik haar ga geven! Ik zou hem zelf ook wel willen hebben :). Je ziet dit boek toch ook wel eens op tumblr?

  Bedankt voor het leuke idee! Je blog is echt geweldig, altijd zo leuk om te lezen! Xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan :)! Awh ik vind het echt leuk om te horen dat je mijn blog leuk vind, dank je wel!

   Het klopt inderdaad dat dit boek ook wel eens op tumblr voorbij komt!

   X

   Verwijderen

Een reactie posten