Film | The Fault in our Stars

Heey! Jullie hebben vast allemaal wel de naam van deze film gehoord: The Fault In Our Stars. De film is gebaseerd op het boek van John Green. De film is geregisseerd door Josh Boone. De hoofdrollen worden gespeeld door: Shailene Woodley speelt Hazel, Ansel Elgor speelt Augustus en Nat Wolff speelt Isaac. The Fault in Our Stars kwam 6 juni uit in Amerika en 10 juli in Nederland. Hij is te zien in de bioscoop, waar je met je cjp-pas trouwens maar €8,- voor de film hoeft te betalen in plaats van €9,50. 


Hazel heeft schildklier kanker die uitgezaaid is naar haar longen en haar ouders willen graag dat ze naar een praatgroep gaat om vrienden te maken.Tijdens de praatgroep ontmoette Hazel Augustus, die als tiener zijn been verloren heeft aan kanker. Het klikt meteen wel goed tussen Hazel en Augustus en hij vraagt haar mee naar zijn huis. Daar zeggen ze dat ze elkaars favorieten boek moeten gaan lezen. Hazel beveelt An Imperial Affliciton van Peter van Houten aan, een roman over een meisje genaamd Anna die kanker heeft en het lijkt een beetje op het leven van Hazel. Na dat Augustus het boek gelezen was was hij gefrustreerd over het einde. Peter van Houten had zich na de publicatie van zijn boek terug getrokken en is naar Amsterdam verhuisd, daarna heeft hij niks meer van zich laten horen.
De film vond ik echt ontzettend mooi en zo goed geacteerd. Er waren ook stukjes dat ik echt met tranen in mijn ogen zat te kijken. Ik raad je wel aan om eerst het boek te lezen. Sowieso zijn ze erg dicht bij het boek gebleven wat fijn is. De film duurt 125 minuutjes, dus 2 uur en 5 minuten. Ook vind ik het leuk dat Amsterdam er in voor komt. Ook de soundtrack is ontzettend leuk, Sophie kende het al helemaal uit haar hoofd (Ik ging er dinsdag met Sophie heen) en zat dus heel zachtjes mee te zingen :p. Het zijn 15 liedjes met nog 1 bonus liedje, dus in totaal 16. Ik zou zeggen, ga snel naar de bioscoop om The Fault In Our Stars te zien, maar vergeet niet om eerst het boek te lezen!

Ben jij al naar The Fault in Our Stars geweest? Zo ja, wat vond je er van?
Loves,
Floor

Reacties