Boeken | The Fault in Our Stars

Heey! Er zijn tegenwoordig steeds minder mensen die niet de titel "The Fault in Our Stars" kennen. Het boek is geschreven door John Green en is later ook verfilmd, hier kun je mijn mening over de film lezen. Dus mocht je daar benieuwd naar zijn, moet je dat zeker even lezen! Het boek is geschreven in het Engels, maar hij is ook vertaald in het Nederlands. Dan heet het boek: "Een Weeffout in Onze Sterren", dat boek is vertaald door Nan Lenders. "The Fault in Our Stars" verscheen in januari 2012 en later dat jaar verscheen ook de Nederlandse versie. En het is het zesde boek van John Green. 
Het verhaal wordt verteld door een zestienjarig meisje, genaamd Hazel Grace Lancaster. Ze heeft schildklierkanker dat uitgezaaid is naar haar longen, daarom gebruikt ze een draagbare zuurstoftank om te kunnen ademen. Ze moet van haar ouders naar een kankerpatiĆ«ntensupportgroep, waar ze met grote tegenzin naar toe gaat. Ze ontmoet daar Augustus Waters. Hij is naar de sessie gekomen om zijn vriend Isaac te steunen. Hij zegt tijdens de sessie dat zijn grootste angst is om vergeten te worden.  Na de sessie bespreken ze hun ervaringen met kanker. Augustus heeft botkanker gehad, maar is kankervrij sinds zijn been geamputeerd is. Ze besluiten elkaars favoriete boek te lezen. Augustus gaat Hazel haar favoriete boek: An Imperial Affliciton van Peter van Houten. Het gaat over een meisje genaamd Anna die kanker heet en het heeft wat weg van het leven van Hazel. Hazel vind dat Peter van Houten het zo goed omschreven heeft, hoe het allemaal voelt om bijna dood te gaan, terwijl hij zelf nog leeft. 

Als ik er nu nog meer over ga vertellen dan verklap ik het hele boek. Ik raad je wel aan om het in het Engels te lezen als je dat kunt, want dan kun je zien hoe ontzettend mooi John Green schrijft. Het boek is behoorlijk emotioneel, ondanks ik tijdens het boek zelf niet moest huilen. Ik wilde alleen maar verder lezen want ik moest weten wat er zou gebeuren. Er zijn bijna alleen maar positieve reacties op het boek, omdat het ook zo ontzettend mooi is! Ook staan er mooie quotes in en gebeuren er dingen die natuurlijk minder leuk zijn en gewoon de realiteit komt hier echt naar voren en dat vind ik persoonlijk heel mooi. 

Het boek heeft in totaal 25 hoofdstukken, wel allemaal van verschillende grote, maar dat maakt het juist wat leuker.  Ik was op een gegeven moment bijna op de helft en toen ging ik toch maar stoppen. Ik wilde hem uit hebben voordat we naar de film zouden gaan. Maar toen ik op een zondag ochtend mijn boek er weer bij pakte, kon ik niet meer stoppen. Ik heb toen die ochtend nog mijn boek uitgelezen. Zeker als je eenmaal over de helft bent van het boek is het ontzettend leuk en wil je niet meer stoppen, want je MOET weten hoe het afloopt. 
Ik heb mijn boek bij bol.com gekocht voor €7,99. Dat is natuurlijk helemaal niet duur, zeker niet voor zo'n mooi boek! En ik heb de paperback variant. 

ZEKER EEN AANRADER DUS!

Heb jij het boek al gelezen?
Loves,
Floor

Reacties