School | Leertips

Het einde van het schooljaar is dan eindelijk in zicht, maar dat betekend ook voor vele van ons dat we eerst nog een toetsweek hebben waarin we onszelf moeten bewijzen. Het is bij sommige mensen best spannend of ze over gaan of niet (ik hoor daar niet bij hoor *kuch**kuch*). Dus we moeten even knallen met ze allen! Ik heb hier een paar leertips die ik fijn vind en misschien heb je er zelf ook nog wat aan.Wrts
Je moet vast wel voor Engels, Duits, Frans, Spaans of een andere taal woordjes leren. www.wrts.nl is daarvoor echt een prachtig programma online. Je gaat gewoon naar de site toe, die je overigens ook nog in bèta versie hebt (www.beta.wrst.nl). Even snel een account aanmaken als je die nog niet hebt en anders gewoon inloggen. En dan kun je gratis allemaal woordenlijsten invullen van de woordjes die je moet leren. En dan zijn er verschillende dingen om ze te leren, je kunt bijvoorbeeld eerst voor meerkeuze gaan, of wat ik altijd doe gewoon meteen het moeilijkst. Dus dat alleen het woordje er staat en dan dat je zelf de vertaling moet typen. Zo kun je dus lekker makkelijk je woordjes leren!

Samenvatten
Hoe vreselijk dit misschien wel klinkt, is het echt ontzettend handig. Je pakt gewoon een mooi schrift, mijn voorkeur heeft altijd een schrift met ringband en tabbladen, en dan ga je gewoon de stof die je moet leren samenvatten. Ik vind het persoonlijk fijn om te leren van een handschrift, als je snapt wat ik bedoel. Als je de boel hebt samengevat gaat het 'leuke' werkje beginnen, namelijk markeren! Je hebt ze in allerlei leuke kleurtjes en dan ga je de belangrijke dingen markeren, zo vallen die extra op!Filmpjes
Dit is wel een leuke manier om te leren, zoek op YouTube filmpjes van de dingen die je moet leren. Daarin wordt het vaak uitgelegd. Als je dan aantekeningen maakt van het filmpje blijft het extra goed hangen! 

Herhalen
Ik weet het, dit wordt ontzettend vaak gezegd, maar bijna niemand doet het. Je kunt immers toch ook prima de dag van te voren leren? Het is toch echt beter als je eerder begint met leren en het vervolgens een paar keer herhaalt, zo blijft het beter in je hoofd zitten. Zorg dus dat je een planning maakt en je je er ook aan houdt!


 

Afwisseling
Ga niet de hele tijd voor het zelfde vak leren of de hele tijd achter elkaar leren. Pauze houden is oké, als je het maar niet te lang doet. Ga bijvoorbeeld 30 à 45 minuutjes even hard leren, neem daarna even een drink pauze en ga gewoon even genieten van het niks doen. Na 5 minuutjes ga je dan weer verder en dit herhaal je een paar keer. Dan is het natuurlijk tijd voor een langere pauze en dan ga je gewoon doen wat je leuk vind, niet te lang, want we willen natuurlijk wel allemaal goede cijfers.

Bijles
Mhhh, bijles.... Dat klinkt toch niet zo leuk. Ik heb het zelf ook, voor Engels en Wiskunde, en ik moet zeggen dat ik er ondanks ik het niet leuk vind om er heen te gaan, toch wel erg blij mee ben. Het kan net zijn dat je de uitleg van je docent niet snapt, maar die van een ander wel. Het is misschien nu een beetje laat om nog bijles te regelen, maar je kunt altijd een paar spoedlesjes doen. 

Slapen
Zorg dat je genoeg slaap krijgt 's nachts! Je wil natuurlijk niet met je slaaphoofd bij een toets gaan zitten, zeker niet als je een leestoets hebt, dus zorg dat je lekker uitgerust aan je toets begint en dan komt het helemaal goed!

Ik wens iedereen succes bij het leren en ook succes met je toetsen!
Als jij nog andere leertips hebt, zet ze dan vooral neer in de reacties! Daar kunnen andere misschien nog ideeën uit op doen!

loves,
Floor


Reacties

 1. Super handig! Ik vind het zelf altijd fijn om een muziekje aan te zetten en een mindmap te maken

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goede tips !

  Mylifeasfanta.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je schrijft echt leuk! en super goede tips!

  liefs
  esmeevandijk.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goede tips Floor! Die had ik net even nodig xx

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten