Film | A Walk to Remember

Heey! Het leek me leuk om elke donderdag iets over een film te schrijven. Ik heb een tijdje gehad dat ik echt geen film kon kijken, maar dat is tegenwoordig helemaal terug. Vanaf de mei vakantie ongeveer. Ik heb toen echt bizar veel films gekeken en het leek me leuk om steeds iets te delen over een film die ik echt ontzettend leuk vond! Vandaag is een van mijn favorieten films aan de beurt: A Walk to Remember gebaseerd op het boek van Nicholas Sparks. Ik heb in maart een artikel geschreven over het boek, die kun je hier vinden als je benieuwd bent! Hij komt uit 2002, dus is best oud. Maar geloof me, huilen ga je bij die film echt niet normaal! Ben je benieuwd waar de film over gaat en wat ik er van vond? Lees dan snel verder!De hoofdrollen worden gespeeld door Shane West (speelt Landon Carter) en Mandy Moore (Jamie Sullivian).

De film gaat over het leven van twee verschillende soort studenten op Beaufort High School. De positieve Jamie Sullivian, dochter van de dominee, en de verveelde jongen Landon CarterAls een grap van Landon en een stel van zijn vrienden misgaat, moet hij aan diverse buitenschoolse activiteiten deelnemen. Hij moet de onderhoudsploeg helpen, achtergestelde leerlingen bijles geven en deelnemen aan een schooltoneelstuk. Landon heeft hulp nodig met het oefenen en onthouden van teksten en vraagt hulp aan Jamie die ook meedoet aan het toneelstuk. Zij wil hem wel helpen onder de voorwaarde dat hij niet verliefd op haar wordt. Hij vind het echt enorm geestig dat ze dat zegt en begint te lachen. 

Ik zou zo ontzettend graag veel meer vertellen, maar dan vertel ik de hele film. En het moet natuurlijk wel leuk blijven om te kijken, ondanks ik hem al 4x gezien heb en hem nog steeds met alle plezier kijk!

Natuurlijk moet je echt even de trailer gaan kijken, is echt de moeite waard.

De film zelf duurt 101 minuten, wat prima te doen is natuurlijk!En het is echt een romantische-drama-huilfilm. Ik huilde normaal niet zo snel bij films, maar vanaf het moment dat ik deze zag, huil ik bij heel veel films. Dit is echt veelste mooi en je voelt precies wat zij voelen. En sommige momenten zijn zó zielig, dat ik het bijna raar zou vinden als je niet moest huilen, ondanks dat als jongen natuurlijk niet 'stoer' is, bullshit! Het is zo goed geacteerd je wil het als je het eenmaal gezien heb nog veeeel vaker kijken. Ik kan echt zes A4-tjes vol schrijven met hoe geweldig ik deze film vind, haha! Dit is trouwens ook de film waardoor ik verslaafd ben geworden aan de films en boeken van Nicholas Sparks. Zijn verhalen zijn gewoon te perfect, te mooi, te zielig en zo echt. Ik houd daar echt ontzettend van, het moet geen rare fantasiefilm zijn, maar het moet waar gebeurt kunnen zijn. Geef mij deze film en ik kan hem wel 6x op een dag kijken. Oja dan mogen we de zakdoekjes niet vergeten want die ga je echt nodig hebben hoor!

Vanaf het moment dat ik de film had gezien blijft dit liedje in mijn hoofd zitten:


Het is "Only Hope" van Mandy Moore, de hoofdrolspeelster. Sowieso kijk hoe mooi ze daar is! Met allemaal mooie krullen <3.

Ik weet niet of je het al door had, zo niet vertel ik het graag nog een keer, ik ben dol maar dan ook echt helemaal dol op deze film. Als ik niks te doen heb, ga ik hem kijken. Als ik even niet weet wat ik met mezelf moet, ga ik deze film kijken. En zo kan ik nog wel wat andere scenario's opnoemen. Ook de zinnen die gebruikt worden! Er zijn echt prachtige quotes van, sowieso mijn favoriete quote ever: "Love is like the wind, you can't see it, but you feel it". Prachtig! En dat alles omdat Nicholas Sparks zo geweldig goed kan schrijven.

Hier zijn nog een paar mooie quotes van de film:
“Without suffering, there'd be no compassion.” 
― Nicholas SparksA Walk to Remember

“I held her close to me with my eyes closed, wonering if anything in my life had ever been this perfect and knowing at the same time that it hadn't. I was in love, and the feeling was even more wonderful than I ever imagined it could be.” 
― Nicholas SparksA Walk to Remember

“It wasn't that long, and it certainly wasn't the kind of kiss you see in movies these days, but it was wonderful in its own way, and all I can remember about the moment is that when our lips touched, I knew the memory would last forever.” 
― Nicholas SparksA Walk to Remember

“I dont think that we're meant to understand it all the time. I think that sometimes we just have to have faith.” 
― Nicholas SparksA Walk to Remember

“First you will smile, and then you will cry -- don't say you haven't been warned.” 
― Nicholas SparksA Walk to Remember


“You have to promise you won't fall in love with me.” 
― Nicholas SparksA Walk to Remember


“Do you ever wonder why things have to turn out the way they do?” 
― Nicholas SparksA Walk to Remember


“The problem isn't finding out where you are gonna go-its figuring out what you are gonna do once you get there that is! (Jamie Sullivan)” 
― Nicholas SparksA Walk to Remember


“What's your heart telling you to do?
I don't know.'
Maybe, you're trying too hard to hear it.” 
― Nicholas SparksA Walk to Remember


“It was, I remembered thinking, the most difficult walk anyone ever had to make. In every way, a walk to remember.” 
― Nicholas SparksA Walk to Remember

Zo dat is een mooie quote om mee af te sluiten voor vandaag.

Heb jij "A Walk to Remember" wel eens gezien?
Loves,
FloorReacties