Extra | Mooie boodschap

Dit is een artikel uit de Telegraaf en vond ik zo mooi dat ik hem even met jullie wilde delen! Ik kreeg het gestuurd van Sophie en heb het toen gelezen, de boodschap is echt mooi. 


-----------------------------------------------------------------------------------

Familie van overleden meisje vindt geheime boodschap

Het is misschien wel de hoop van elke familie: een boodschap krijgen van de mensen die niet meer onder ons zijn. Het overkwam de familie Orchard die na de dood van hun 13-jarige dochter Athena een 3000 woorden tellende boodschap achterop haar spiegel vond. En dit zijn haar wijze woorden…
  Op haar twaalfde werd een vorm van botkanker bij Athena geconstateerd. Op haar dertiende, een aantal dagen voor kerst, bezweek ze aan de gevolgen hiervan. Voor haar familie liet ze deze woorden na:  De boodschap

  "Geluk ligt bij onszelf. Misschien gaat het niet om het gelukkige einde, maar om het verhaal. Het doel van het leven, is een leven met een doel. Het verschil tussen normaal en uitzonderlijk is net dat beetje extra. Geluk is een richting, niet een bestemming. Bedankt voor jullie bestaan. Wees blij, wees vrij, geloof, voor altijd jong.
  Je kent mijn naam, niet mijn verhaal. Je hebt over mij gehoord, niet over wat ik heb moeten doorstaan.
  Liefde is als glas, het ziet er zo mooi uit, maar het is zo makkelijk te breken. Liefde is zeldzaam, het leven is vreemd, niets blijft voor altijd bestaan en mensen veranderen. Elke dag is speciaal, maak er dus het beste van. Morgen kun je een levensbedreigende ziekte krijgen, dus maak het beste van elke dag. Het leven is alleen slecht als je er iets slechts van maakt.

  Pieken en dalen

  Als iemand je lief heeft, dan laten ze je niet wegglippen, hoe moeilijk te situatie ook is. Onthoud dat het leven vol pieken en dalen kan zitten. Geef de dingen waar je elke dag aan denkt nooit op. Ik wil dat meisje zijn dat slechte dagen beter maakt en degene zijn waarover je zegt 'Mijn leven is veranderd sinds ik haar ken!'  
  Liefde draait niet om hoe vaak je 'Ik hou van jou' zegt – het draait om of je die woorden naleeft. Liefde is als de wind, je kan het voelen, maar niet zien. Ik wacht op het moment dat ik verliefd word op iemand aan wie ik mijn hart kan openstellen.

  Een leven vol liefde

  Liefde gaat niet om de persoon met wie je een toekomst voor je ziet, het gaat om de persoon zonder wie je je geen leven voor kunt stellen. Het leven is een spel, maar liefde is de prijs. Alleen ik kan mezelf beoordelen.
  Soms doet liefde pijn. Op dit moment vecht ik tegen mezelf. Lief, ik voel je pijn. Dromen zijn mijn werkelijkheid. Het doet zeer, maar het is oké. Ik ben eraan gewend.
  Veroordeel mij niet te snel, je kan alleen zien wat ik kies om je te laten zien…je kent de waarheid niet. Ik wil alleen lol hebben en gelukkig zijn zonder dat mensen mij veroordelen. Dit is mijn leven, niet jouw leven, maak je dus niet druk om wat ik doe. Mensen zullen je haten, beoordelen, breken, maar wat jou maakt, is hoe sterk je in je schoenen staat, dat is wat jou jou maakt…jou! Er is geen reden om te huilen, omdat ik weet dat jullie bij mij zullen zijn.

  -------------------------------------------------------------------
  Wat vinden jullie van haar boodschap?
  Loves,
  Floor

  Reacties

  1. Wauw die brief is echt prachtig! Super dat je dit op je blog deelt Floor, zo'n mooie brief met zulke inspirerende dingen moet iedereen lezen!
   Je bent geweldig!
   xx #1 Fan!

   BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw meer woorden heb ik er niet voor, zo ontzettend mooi! X Donna

   BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw dit is een heel mooi bericht, volgens mij stond je favoriete quote er in he? :)

   BeantwoordenVerwijderen
   Reacties
   1. Jaa klopt! Liefde is als de wind, je kan het voelen, maar niet zien.
    Vind hem in het Engels alleen wel mooier, haha

    Verwijderen

  Een reactie posten