Boeken | The Notebook

Heey!, Ik heb weer een boek gelezen van Nicholas Sparks, hoe kan het ook anders. Dit keer heb ik 'The Notebook' gelezen en die is echt super mooi. Ik had wel eerst de film gezien, dus ik wist wel een beetje wat er ging gebeuren. Het is Nicholas Sparks eerste bestseller en komt uit 1996 en is verfilmd in 2004, in de bekende film 'The Notebook'.


Het boek begint met Noah Calhoun die samen woont met zijn vrouw Allie in een bejaardentehuis en brengt zijn dagen door met haar voorlezen uit zijn dagboek, in een poging haar geheugen terug te laten komen. Hij herbeleeft zijn jeugd, hoe hij in de zomer van 1933 als zeventienjarige arme sloeber dolverliefd werd op de rijke Allie Nelson. Ze brengen al hun tijd samen door, hebben seks en zijn onafscheidelijk tot zij met haar familie vertrekt. Noah krijgt een baan bij een schroothandel en vecht in de Tweede Wereldoorlog. Bij zijn thuikomst erft hij genoeg geld van zijn vorige werkgever om het oude, verwaarloosde landgoed van zijn vader van onder tot boven te renoveren Allie woont intussen in de stad als socialite, studeert af aan de kunstacedemie en verlooft izhc in 1947 met de rijke advocaat Lon Hammond. Tot haar verrassing ziet ze een foto van Noah in de krant en voelt dat ze hem  moet opzoeken voor ze trouwt. 

Heel veel meer kan ik niet vertellen, ondanks ik dat graag gedaan had. Het moet natuurlijk wel leuk blijven voor jullie om te lezen!

Ik heb hem wel in het Engels gelezen, want dat is de originele versie, en dan kun je zien hoe mooi Nicholas Sparks schrijft en alles verwoord. Maar je kunt hem waarschijnlijk ook in het Nederlands lezen, als je dat makkelijker vindt!

The Notebook is een ontroerend verhaal over de liefde, echt ontzettend mooi! Zelfs de niet romantische zielen zullen geraakt worden door dit verhaal. Bij de film heb ik echt mee lopen janken, maar bij het boek wilde ik doorlezen, want het was echt ontzettend fijn om te lezen!

Hoe kan het ook anders dat Nicholas Sparks weer een paar mooie quotes heeft in dit boek:

quote-book:

Noah Calhoun, The Notebook.
(via rriiaa)
Heb je wel eens 'The Notebook' gezien of gelezen?
Loves,
Floor

Reacties

  1. Ik wil The Notebook zeker nog eens lezen, heb hem wel al meerdere keren gezien!

    http://mymakeupmemoire.blogspot.nl/

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten