Tips | Kast opruimen


Heey!, We kennen vast allemaal het probleem van een kast waar in het echt chaos is, ik heb dat zeker altijd met mijn kledingkast. Ik heb laatst een paar nieuwe dingen gevonden die voor mij werken, want mijn kast ziet er nog steeds helemaal netjes uit. 

Dit is mijn kast van de buitenkant, eigenlijk is het gewoon een grote saaie witte IKEA kast, om het ietsjes op te vrolijken heb ik al van die muurstickers er opgeplakt, als het op je muur kan dan kan het ook prima op je kast :). Ik heb aan de binnenkant geen speciale vakjes of dingetjes dus eigenlijk allen maar 4 planken en een hang gedeelte.

Als we mijn kast dan vervolgens open doen zie je heel veel mandjes en dingetjes. En dat is ook meteen het hoofdonderdeel van dit artikel. Want geloof me, mandjes zijn super hanig!


Ik heb hier op deze foto een paar mandjes uit mijn kast gehaald en je kunt zien dat het allemaal verschillende soorten mandjes zijn en ook allemaal verschillende maten. Ik denk dat dat echt het handigst is. Zorg dus voor verschillende mandjes, verschillende grote en je komt al super ver!


Al die mandjes kopen kost natuurlijk wel geld en als je niet zo veel te besteden heb zijn er ook nog en paar andere leuke opties om te doen! Pak bijvoorbeeld een schoenendoos, je kunt hem natuurlijk  gewoon zo saai laten, maar kleurtjes in je kast staat altijd leuker. Ga hem bijvoorbeeld schilderen, vol plakken met stickers of gebruik cadeau/kaftpapier. Zo heb ik dat hier ook gedaan met mijn "sokkendoos". 


Ook kun je bijvoorbeeld een doos gebruiken van metaal, deze heb ik toevallig gekregen bij mijn Lady Million parfum. Het nadeel van zo'n bak is dat je hem niet een beetje kan indeuken waardoor er meerdere bakjes naast elkaar passen. Maar zo'n gouden glimdoos valt dan wel meteen weer op!


Als we dan nu even naar het hangdeel gaan kijken. Ik snap dat het natuurlijk lekker is om gewoon alles op te hangen en er dan doorheen te kijken en dat het dan ook netjes blijft. Maar ik heb daaronder allemaal mandjes staan met spullen er in, dus zorg ik altijd dat alleen de spullen die gestreken zijn en die ik vaak aan doe daar hangen en de rest ligt gewoon netjes opgevouwen en die strijk ik gewoon voordat ik het aan doe. 


Op deze foto kun je goed zien dat het helemaal vol staat met mandjes. Voor riemen, sjaals en leggings is het ook super handig om ze te bewaren in mandjes, zo liggen ze niet door heel je kast en heb je ze lekker snel gevonden.


Dit is dan de plank op ooghoogte, ook hier heb ik twee mandjes. In het grote mandje zitten mijn jurkjes en in het mandje er naast zitten vestjes. Ik heb dan helemaal vooraan mijn broeken liggen omdat ik die dagelijks aan heb, het is dan ook handig om de dingen die je dagelijks aanhebt vooraan te leggen zodat je niet heel je kast overhoop hoeft te halen. Er liggen links achterin shorts, maar aangezien het weer nog zo slecht is hebben we die voorlopig nog niet nodig! Daarvoor liggen weer de hemdjes die ik vaan aanheb en daarvoor liggen nog hemdje (die je op de foto niet kunt zien) met een printje. 


Op de bovenste plank van mijn kast die ik mag gebruiken heb ik alleen maar mandjes staan, ik kan toch amper zien wat er ligt en anders wordt het helemaal weer een chaos. Het is veel makkelijker om een mandje te pakken daar iets uit te halen en je mandje weer terug te zetten, dan blind te gaan graaien in de hoop dat je het goede kledingstuk hangt. Ik heb hier ook de dingen liggen die ik niet zo vaak aan heb!

Mijn tips nu dus nog even kort samengevat:
- Mandjes, heel veel mandjes!
- Zorg dat je niet te veel hebt hangen
- Dingen die je vaak gebruikt vooraan leggen
- Op de bovenste plank dingen die je niet zo vaak aan hebt.
- Af en toe je kast opruimen!
- Oude kleren weggooien

Zo is de kans groot dat je kast gewoon mooi opgeruimd blijft!
Ik hoop dat jullie iets aan mijn tips hebben!

Loves,
Floor


Reacties