Notitieboekjes

Heey! Ik ben echt verslaafd aan notitieboekjes, zowel om ze te kopen als om ze te gebruiken. Ik vind ze meestal er heel leuk uit zien, maar ook nog eens ontzettend handig!


Het leuke aan notitieboekjes is dat je allemaal verschillende soorten heb, qua grootte en kleur. Je kunt ze ook voor zo ontzettend veel dingen gebruiken en natuurlijk heb je daar helemaal niet een hele verzameling voor nodig. 


Het makkelijkste voorbeeld is gewoon een schriftje. Gewoon een heel simpel schriftje met lijntjes. Dit zijn twee A5 schriftjes van de HEMA. Het hoeft helemaal geen leuk printje te hebben om leuk te zijn, deze twee kleuren zijn namelijk ook heel leuk zonder printje! In het echt zijn ze nog iets feller dan op de foto, helemaal leuk dus! Ik gebruik deze voor school, maar je kunt er natuurlijk alles in op schrijven wat je wil!


Dit is ook een "gewoon" schriftje, maar dan met veel meer pagina's er in. Ook heeft hij geen kantlijn, dus ik zou hem persoonlijk nooit voor school kunnen gebruiken. Omdat hij zo lekker dik is hoef je niet zo snel een nieuwe te kopen, wat natuurlijk erg fijn is! Dit boekje komt ook van de HEMA en hebben ze volgens mij altijd wel.  Ik vind deze zo leuk, omdat hij bloemetjes heeft. En bloemetjes zijn natuurlijk altijd goed! Ook vind ik de kleuren gewoon bij elkaar erg mooi. 


Dit notitieboekje is natuurlijk wel een beetje kinderachtig, maar ik heb hem dan ook al heel lang! Ik neem hem altijd mee op vakantie, want er staan adressen in. Ik stuur namelijk altijd een kaartje naar mijn vriendinnen! Het voordeel van dit notitieboekje is dat hij een harde kaft heeft en hij is kleiner dan een A5 boekje, maar wel groter dan een A6 boekje. Het heeft de perfecte maat om mee te nemen, want het neemt niet zo veel ruimte in. Ik heb eerlijk gezegd geen enkel idee waar dit boekje vandaan komt..


Dit boekje vind ik ontzettend handig voor school, omdat er 4 tabbladen in zitten. Er zit een roze, paarse, blauwe en gele in. Zo kun je één schrift gebruiken voor meerde vakken. Ik gebruik hem op dit moment voor scheikunde, biologie, aardrijkskunde en economie. Hij komt trouwens van de Action, dus koste zeker niet meer dan €2,- wat natuurlijk een leuke prijs is.
Ze hebben hem in allemaal verschillende kleurtjes, maar toen ik hem kocht hadden ze alleen nog zwart en donkerblauw. Nou doen dan maar zwart!Dit is een van mijn favoriete notitieboekjes, hij heeft het perfecte formaat om dingen goed in op te kunnen schrijven. Ik schrijf hier allemaal quotes in, dat vind ik heerlijk om te doen en super leuk om te lezen. Ik vind hem ook echt gewoon heel mooi, daarom heb ik er ook met gekleurde pennen in geschreven, zodat je de kleuren er doorheen ziet! 


Zoals je net al gelezen heb, schrijf ik er altijd allemaal quotes in. Ik vind het er extra leuk uit zien door de verschillende kleurtjes en de verschillende lengte van de quotes. Ik zou hem zo in een keer vol kunnen schrijven, maar ik besef me net dat ik er best wel lang niet meer een quote in op heb geschreven. Moet ik snel weer eens doen dus!


Dit is op dit moment mijn favoriet! Hij is van de HEMA schoolcollectie van dit schooljaar. Het is karton met een leuk subtiel printje en een soort van donkeroranje stukje tape er op geplakt. Ook vind ik het super fijn dat dit boekje een ringband heeft, want ik vouw anders toch altijd mijn schriftjes dubbel. 


Het handige van dit boekje is dat hij ook nog een soort van envelopje er in heeft zitten, daar kun je allemaal losse blaadjes of andere dingen in bewaren. 


In dit boekje schrijf ik van alles. Ik schrijf er altijd to do-lijstjes in, alles wat ik wil samenvatten voor de toetsweek en stukjes van mijn favoriete liedjes! Als ik een ding van mijn to do-lijstje heb gedaan, markeer ik het. Het lijstje dat je nu op de foto ziet is van de meivakantie, vandaar dat ik ook oranje heb gebruikt aangezien het Koningsdag was. Als ik iets heb samengevat dan markeer ik het ook altijd, alleen dan met roze. Zoals je kunt zien moet ik nog erg veel samenvatten, binnenkort maar eens mee beginnen dan! En het stukje songtekst dat je ziet is van "Ven y Canta" van Violetta.

Waarvoor gebruiken jullie notitieboekjes?

loves,
Floor

Reacties