Musical | We Will Rock You

Heey!, zoals jullie mijn artikel over Londen konden lezen was ik ook naar de musical "We Will Rock You" geweest in het Dominon Theatre.  Ik vind het echt een super mooi theater en het valt ook meteen door het standbeeld van een man in het goud, ondanks ik er nog nooit geweest was kwam het me wel ontzettend bekend voor. De musical ‘We Will Rock You’ wordt er al gespeeld sinds 14 mei 2002 en eindigt op 31 mei 2014.

De musical heet ‘We Will Rock You’ en is gebaseerd op muziek van Queen en vernoemd naar één van hun grootste hits, We Will Rock You. De musical is geschreven door de Britse komediant en acteur Ben Elton in samenwerking met Queenleden Brian May en Roger Taylor.  De Musical was natuurlijk in het Engels, aangezien we in Londen waren, maar ik kon het gewoon makkelijk volgen.

Over de musical
De musical draait om de muziek van Queen en sommige nummers zijn speciaal hiervoor herschreven. Er komen personages in voor die gebaseerd zijn op de nummers van Queen, maar de muzikanten van Queen zelf spelen geen rol in het verhaal.  Het gaat over de wereld in de toekomst  waar door mensen gemaakte muziek, op echte instrumenten, verboden is en waar alleen digitaal geproduceerde muziek is toegestaan. Een deel van de jeugd komt hiertegen in opstand en wil de ‘echte’ muziek en rock terug.

De belangrijkste personages in de musical zijn Galileo, Scaramouche, Commander Khashoggi en natuurlijk de Killer Queen. Galileo en Scaramouche zijn allebei buitenbeentjes in de GaGa-wereld en verstoten uit de samenleving. Uiteindelijk gaan Galileo en Scaramouche op zoek naar de Bohemians, maar ondertussen zitten Commander Khashoggi met zijn GaGa-agenten achter de twee aan om hen daarna naar de onverbiddelijke Killer Queen te brengen. Commander Khashoggi heeft een machtige positie in de GaGa-wereld, maar heeft eigenlijk niet zo veel te zeggen, hij is een beetje de loopjongen van de Killer Queen.

De hoofdrolspellers zijn:  Nigel Planer (Pop en Freddie Mercury), Hannah Jane Fox (Scaramouche), Tony Vincent (Galileo), Sharon D. Clarke (Killer Queen), Alex Hanson (Khashoggi), Nigel Clausel (Britney), Kelly Ellis (Meat) en Ensemble. Allemaal kunnen ze echt super goed zingen!
  
Muziek
In de musical draait het natuurlijk alleen maar om de muziek gemaakt door Queen en fantastisch aan elkaar gepraat door de hoofdrolspelers. De regisseur Ben Elton is bij de muziek begonnen en heeft daarna een heel verhaal om deze liedjes heen verzonnen. Dit heeft hij heel knap gedaan, vooral omdat je normaal een verhaal hebt en daarna daar muziek bij gaat zoeken. Hij heeft de originele teksten van Queen een beetje aan moeten passen, onder andere aan de tijd (internet, etc.).

Thema
Het belangrijkste thema is volgens mij het terugbrengen van het ‘echte leven’ en de ‘echte muziek’ in de GaGa-wereld. Dit is het doel van Galileo en Scaramouche. De GaGa-wereld wordt bestuurt door computers, bestaat voornamelijk uit computers en heeft alles te maken met computers. Je moet je voorstellen dat dit de wereld is over zo’n 400 jaar.

Ik vind/vond het echt ontzettend leuk. Nou moet ik wel eerlijk toegeven dat ik in het begin echt dacht: “Waar in vredesnaam ben ik nou weer beland”, maar hoe langer de musical bezig was hoe leuker ik het begon te vinden. Er kwamen steeds  meer liedjes die me bekend voorkwamen. Het was natuurlijk super leuk dat bij de bekende liedjes de hele zaal mee ging zingen of tijdens “We Will Rock You” dat iedereen mee ging klappen. De sfeer in de zaal was echt fijn.  Je hebt na de musical wel alle liedjes in je hoofd! Wat ik erg leuk vond is dat ze het bekendste liedjes “Bohemian Rhapsody” helemaal niet in het hoofdverhaal deden van de musical, dus iedereen zat zo te wachten van wanneer komt ie nou. En uiteindelijk gebeurt er iets heel speciaals mee!

Lijkt deze musical jullie leuk?
  
loves,
Floor

Reacties