Londen 2014

Heey!, Ik was van 14 tot 17 april in Londen. Ik weet dat het alweer een tijdje geleden was, maar ik vond het zo leuk dat ik dit graag met jullie wil delen! Ik ging samen met de andere 4 havo en vwo leerlingen van mijn school en we gingen in twee bussen. 's Ochtends moesten we vroeg op school verzamelen, dus dat betekent ook vroeg je bed uit. Dat maakte natuurlijk niet uit want ik verheugde me al het hele jaar, nee zelfs al sinds de eerste klas, op Londen.
We gingen met de bus naar Calais (Frankrijk en toen via Calais met de boot naar Dover (Engeland). Het was echt een hele grote boot, met zelfs een winkel er in. Je kon er lekker rondlopen zonder dat je al te veel het gevoel had dat je op een boot zat! Tijdens de bootrit ga je ook een uur terug in de tijd. Toen we eenmaal in Dover waren gingen we naar Canterbury. Die naam kun je misschien kennen van de Canterbury Tales. 


We stopten in Canterbury en hadden tot een uurtje of 5 de tijd om lekker te winkelen of rond te lopen! We waren natuurlijk meteen opzoek gegaan naar de Starbucks, want we hadden wel even behoefte aan wifi, haha! Daarna gingen we al snel opzoek naar de leuke winkeltjes, maar ik had besloten toen niks te kopen. Canterbury is een leuk stadje om heen te gaan, maar in Londen valt zeker veel meer te beleven! Toen het 5 uur was gingen we met de bus naar Londen, we hadden 2 bussen 1 bus ging naar welling ("mijn wijk") en waar de andere bus heen ging weet ik zo 1,2,3 niet meer.. We kwamen daaraan en toen moesten we wachten tot dat de mensen van je gastgezin je kwamen ophalen. Ik zat met mijn 3 vriendinnen, dus dat was super gezellig. Ook de mevrouw van ons gastgezin was super aardig! In het begin hadden we wat struggles met de badkamerdeur, want op een of andere manier viel die deur er telkens uit. Na even wat klungelen was het dan toch gelukt en konden we fatsoenlijk naar het toilet gaan. We moesten de volgende ochtend om 8 uur op het verzamelpunt zijn, dus denk maar niet dat je lekker kon uitslapen. We hadden die dag 2 activiteiten, we gingen naar Tate Modern en we hadden een City Walk.  


Toen we dinsdagochtend in de bus zaten ging iedereen natuurlijk uitgebreid verslag houden over hoe hun gastgezin was. We gingen met de bus naar North Greenwich, daar hadden we een centraal verzamelpunt en vervolgens ging je toen met je begeleider naar het metrostation. We gingen dus met mijn groepje in de metro en ik dacht: Ach ik hoef me niet vast te houden, ik kan prima blijven staan. Ja, dat was erg dom gedacht, voor dat ik het wist lag ik bijna lang uit, maar gelukkig ving me vriendin mij op! Iedereen in die metro natuurlijk helemaal lachen. Maar goed, had ik niet zo dom moeten zijn en me gewoon vast moeten houden. In sommige metro's was het zo ontzettend druk echt niet normaal!

Dit zijn 2 foto's van het Tate Modern, dat is een museum voor moderne kunst. Het is in een oude energiecentrale dus dat ziet er natuurlijk wel mooi uit! Van de activiteiten die we gingen doen, leek deze mij het mist leuk. Ik heb gewoon niet zo veel met kunst. Waar ik wel ontzettend benieuwd naar was, was het uitzicht dat je zou hebben. Je kon volgens mij maar tot aan het glas naar boven, niet helemaal in die "toren". 


Dit was het uitzicht, het was inderdaad mooi om te zien. Ondanks ik er ook wel weer snel genoeg van had. Ik was hier toen niet met de mensen met wie ik in een gastgezin zat, want die gingen eerst de mooie kunstwerken bewonderen, ik ging meteen met een paar mensen naar boven en daarna gingen we wel kijken wat we gingen doen. We hadden geluk dat we maar een uurtje rond moesten lopen en niet heel de ochtend! 
Dit zijn drie van de kunstwerken die je in het museum kunt vinden, ik vind deze persoonlijk echt heel lelijk. Natuurlijk heb ik ook dingen gezien die ik juist wel weer mooi vond, zo heeft ieder zijn smaak he! Het zij hele grote ruimtes en daar staan de kunstwerken dan in, ook heeft het verschillende verdiepingen. 

Ja hoor het uurtje was voorbij en we konden gaan beginnen aan de City Walk. Toen we buiten kwamen stond deze meneer gitaar te spelen en hij zong, jeetje wat was dat mooi zeg! Het was dat ik nog geen contant geld had, anders had ik hem zeker wat gegeven!Dit zijn een aantal foto's die we hebben gemaakt tijdens de City Walk, we hadden toen vrije tijd en moesten op een bepaalde tijd weer bij North Greenwich zijn. Ik ging met de meiden van mijn gastgezin lekker winkelen! We begonnen op Bondstreet, als je daar het metrostation uit loopt zie je meteen de Forever 21, jeej! We gingen elke winkel die ons leuk leek in en we hebben natuurlijk ook nog allemaal leuke dingetjes gekocht! Daar komt trouwens aankomende week nog een shoplog van! De dinsdag was alweer bijna afgelopen dus we gingen terug naar het gastgezin, daar even eten, douchen en lekker in ons bed kletsen!
Want we moesten de volgende dag weer om 8 uur bij het verzamelpunt staan!

Woensdag hadden we weer twee activiteiten, we gingen dit keer naar de BBCstudios en naar Camden Town. Het was echt gaaf om die BBCstudios te zien en jeetje wat is dat ontzettend groot zeg! Ik ging samen met nog 6 andere mensen mee met een groepje Fransen, haha, hun Engels skills waren echt om te huilen! 
 We kregen in de BBCstudios een rondleiding en het was erg leuk om het allemaal een keer gezien te hebben. Hierboven zie je wat foto's van hoe het er uit zag!
Daarna gingen we door naar Camden Town, maar daar hebben we helemaal geen enkele foto gemaakt.. We gingen gewoon elk winkeltje af op zoek naar leuke dingetjes! Na een tijdje hadden we het toch wel gezien en gingen we weer lekker winkelen! Het ging weer het zelfde als dinsdag, we moesten op een bepaald tijdstip bij North Greenwich zijn, gingen met de bus naar Welling, vervolgens mee naar ons gastgezin, eten, kletsen, eventueel douchen, pyjama aan en lekker slapen! Aangezien dit alweer onze laatste nacht was en we donderdag ochtend meteen onze tas mee moesten nemen, hadden we nog behoorlijk wat te doen die avond!

Donderdag begonnen we met een boottocht over de Thames en daarna hadden we de hele dag vrije tijd, heerlijk! Voordat we naar de boot gingen waren we op en punt met een heel mooi uitzicht, zoals je hier boven kunt zien. Daar hebben we natuurlijk even een paar foto's gemaakt. 

Tijdens de boottocht hebben we ook een paar foto's gemaakt, het was wel even lekker. Zitten en om je heen kijken! We hadden besloten om na de boottocht opzoek te gaan naar de 2e primark. Je hebt er namelijk een op Oxfordstreet maar ook een bij Tottenham Court Road, tegenover het Dominion Theatre. Maar wij met ons domme hoofden dachten dat het op Leicester Square was, maar na zeker 1,5 uur zoeken en een McDonnald pauze, hebben we het uiteindelijk toch gevonden! 


Toen we weer terug waren bij Leicester Square gingen we daar lekker om het gras zitten. 
We zijn toen ook nog even naar de M&M winkel geweest, ik typ nu wel "we" maar ik ben helemaal niet mee geweest, ik lust toch helemaal geen chocolade, dus ik besloot wel gewoon van de foto's te genieten die mijn vriendinnen gemaakt hadden. Dit zijn de foto's van de M&M winkel:


 We gingen ook verzamelen op Leicester Square dus wij zijn niet meer opgestaan, 1 keertje nog om even een heerlijke pizza te halen! Vervolgens gingen we naar het Dominion Theatre, we gingen namelijk naar de musical "We Will Rock You". Ik vond het echt leuk ondanks ik ook af en toe van die "wat in hemelsnaam is dit-momentjes" had. We gingen na de musical weer terug de bus in en opweg naar Dover, we zaten om 02.30 op de boot en waren rond 11.15 weer terug bij onze school. Ik vond het ontzettend leuk en heb echt genoten!

Zijn jullie wel eens in Londen geweest?


loves,

Floor
Reacties