Inspiratie / Motivatie

We hebben allemaal wel van die momenten dat je even niet meer weet wat je moet doen, dat hoort nou eenmaal bij het leven. Maar dat betekent niet dat er geen manieren voor zijn om te zorgen dat je wel weer weet wat je moet doen. Daarom heb ik hier een paar dingen die misschien wel helpen.

Fouten maken mag, dat is iets dat mensen vergeten. Iedereen wil altijd alles perfect doen en dat hun leven er uit ziet net zoals op tv, maar het is juist belangrijk om fouten te maken. Van fouten leer je en dan doe je het niet nog een keer. En misschien gebeurt het nog wel 2 of 3 keer, maar op een gegeven moment weet je wat je anders moet doen. Ik heb zelf ook genoeg fouten gemaakt en sommige zelfs wel een keer of 5, maar ik weet nu dat het geen nut heeft om het zo te doen, dus heb ik een andere manier gevonden. Je moet echt een beetje op onderzoek uitgaan, om te kijken wat voor jou werkt.


Je kan het beter geprobeerd hebben en dat het dan anders is gelopen dan je gedacht had, dan het nooit geprobeerd hebben en daar later spijt van krijgen. Je ziet toch wel vaak van die quotes: "bad decisions make great stories". Het wat waarschijnlijk op dat moment niet zo leuk, maar als je er later aan terug denkt ben je toch blij dat het gebeurt is en kun je er zelf om lachen. Laat je door niemand tegenhouden als je iets graag wil doen. Ik wilde al best wel lang een blog beginnen, puur en alleen omdat ik het super leuk vind om te doen. Maar ik was tegelijkertijd ook bang, wat zouden mensen in mijn omgeving er van gaan denken en dan gaat iedereen het lezen. "Ja Floor, inderdaad kunnen ze het lezen. Maar is dat echt een reden om niet iets te gaan doen dat je super leuk vind?" Dat was wat ik steeds tegen mezelf zei. Je moet niet bang zijn voor de toekomst en voor wat er eventueel kan gebeuren, leef gewoon bij het nu en je ziet wel wat er allemaal op je pad komt.  Je bent nooit te oud om een ander doel te stellen of om een nieuwe droom te dromen!

Niet het vallen is erg, maar blijven liggen waar je gevallen bent. Je moet door gaan met je leven, ook al ziet dat er onmogelijk uit. Alles wil echt weer goed worden, bekijk je leven als een boek. Je kunt niet naar het volgende hoofdstuk als je degene waar je nu bent steeds opnieuw blijft lezen. Iemand moet soms de keuze maken om door te gaan, hoe moeilijk het ook is, maar achteraf ben je zo blij dat je toen sterk genoeg was om een keuze voor jezelf te maken. Het is ook niet erg als het allemaal langzaam gaat, stil blijven staan is wel erg.


Om dromen na te jagen moet je wel eerst wakker worden. Ga naar buiten, ga doen wat je altijd al hebt willen doen. Je kunt het, zeker als je er hard voor werkt! Ga naar het volgende hoofdstuk in je boek. Wat is er nou leuker om te zeggen als je later groot bent, dat je je droom hebt bereikt. 
er zijn zo veel mensen te bang om het te doen, of zelfs om ├╝berhaupt te dromen, maar doe het gewoon. Pak je kans als je die krijgt en ga er voor. Iedereen loopt te fantaseren over van alles, maar het blijft je fantasie als je niks leuks doet!

Ik hoop dat dit artikel jullie weer wat inspiratie en motivatie heeft gegeven in moeilijke periodes of gewoon als je echt niet weet wat je moet doen.

Jullie zijn allemaal ontzettend speciaal en uniek, laat de wereld van jullie horen!

Loves,
Floor


Reacties

  1. Wauw dit is ook al zo'n mooi inspirerend verhaal! Ik las net eerst die brief van het overleden meisje maar dit is ook mooi geschreven Floor, je hebt echt talent!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten