Boeken | Message in a Bottle

Heey!, ik wil het graag iets vertellen over een boek dat ik net gelezen heb, namelijk Message in a Bottle van Nicholas Sparks. Ik had de film al gezien en die vond ik echt super leuk! De reden waarom ik dit boek ging lezen is omdat ik voor Engels een boek moest lezen en daar dan vervolgens een presentatie over moest doen. Ik vond het boek zo leuk dat ik het graag even met jullie wil delen :)


De titel van het boek is zoals ik net al zei Message in a Bottle en is gescrehven door Nicholas Sparks. Het boek is gepubliceerd in April, 1998. De film is uit februari 1999. 

Nicholas Sparks was ge├»nspireerd door zijn vader, na de dood van zijn moeder.In 1989, zes weken nadat Nicholas Sparks was getrouwd, gingen zijn ouders op vakantie. Ze gingen ook paardrijden en dat doen ze altijd als ze op vakantie gaan, maar deze keer ging het mis. Zijn moeder is toen door onbekende redenen van het paard gevallen en met haar hoofd op eens steen gekomen. Ze is een paar uur later overleden. 

Het boek gaat over Theresa Osborne een vrouw in de 30, die werkt voor de krant 'Boston Times'. Ze is een paar jaar voordat het verhaal plaatsvond gescheiden van David, samen hadden ze wel een zoon, namelijk de 12-jarige Kevin. Het verhaal start met dat Theresa aan het joggen is op het strand en dan uiteindelijk een fles vindt met een brief er in. De brief is geschreven voor Catherine en geschreven door Garret. Het is een van de mooiste dingen die ze ooit heeft gelezen, zo liefde vol. Ze las het daarom ook een paar keer achter elkaar en steeds met tranen in haar ogen. Deanne is haar beste vriend en collega/baas en ze laat ook de brief aan haar lezen. Deanne zegt dat ze het moet publiceren in haar artikel  en dat doet Theresa later ook. Ze krijgt de dag nadat ze het artikel heeft gepubliceerd honderden berichten van mensen die haar artikel hebben gelezen, maar eentje was er bijzonder. Ze had een vrouw aan de telefoon die ook een brief had gevonden van Garret voor Catherine. En Theresa vraagt of ze de brief wil faxen en even later heeft ze 2 brieven. Ze wordt steeds nieuwsgieriger naar wie die Garret is en ze wil hem dan ook wel graag ontmoeten. Theresa en Deanne gaan samen op onderzoek uit en vinden uiteindelijk waar hij woont. Ze gaat voor een weekje op vakantie naar die plek in de hoop Garret even tegen te komen. Uiteindelijk vind ze Garret, hebben ze een gesprek en vraagt hij of ze mee wil gaan zeilen. 

Dat is waar het hele verhaal begint en ik vertel dus ook niet meer want dan verklap ik het hele verhaal. 

Ik raad je wel aan om het in het Engels te lezen, omdat je dan ook ziet hoe de brieven geschreven zijn (en geloof me die zijn echt mooi!). Ook gewoon omdat Nicholas Sparks zo ontzettend mooi kan schrijven.


Dit is ook een boek met een les, maar die les kun je natuurlijk op je eigen manier interpreteren. Wat ik van het boek geleerd heb is dat het niet uitmaakt hoe hard en vreselijk het leven kan zijn op sommige momenten, het altijd mogelijk is om door te gaan. Ik weet niet zeker of ieder's leven precies wil worden wat ze in gedachten hebben en het enige wat we kunnen doen is proberen het beste er van te maken ook al ziet dat er soms onmogelijk uit. (Haha, dit klinkt in het Engels veel beter, maar dat maakt niet uit :)).

Als je van romantische verhalen houdt, boeken waar veel emotie in voorkomt en je ook fan bent van de andere boeken van Nicholas Sparks, dan moet je dit boek ook zeker gaan lezen!

Natuurlijk zijn er ook nog een paar mooie quotes uit het boek, want daar is Nicholas Sparks ook super goed in!love this quote from nicholas sparks!Lijkt jou dit een leuk boek?
loves,
Floor

Reacties